A cél: szintet lépni

Sorozatban három bajnoki cím után nem lehet más a cél, mint egy szinttel magasabbra lépni.

Megtartotta szezonkezdő sajtótájékoztatóját a DVTK Jegesmedvék csapata, amelyen Mikael Tisell, a csapat új vezetőedzője, Magosi Bálint válogatott csatár és Nagy Ádám csapatmenedzser válaszolt az újságírók kérdéseire. A svéd mester már első mondataiban tisztázta: tudja, hogy a gárdával szemben igen magasak az elvárások. Nagy tisztelettel tekint az elmúlt három év eredményeire, a bajnoki címekre, az előző edzők munkájára, ugyanakkor azt vallja, hogy mindent szezont a nulláról kell kezdeni, és újra felépíteni. Ez lesz az ő és a csapat kemény feladata, hiszen négy versenysorozatban is helyt kell állni úgy, hogy a megfogalmazott cél egy újabb szint meglépése, meghódítása. Sorozatban háromszor megnyerni a bajnokság nem lehet szerencse kérdése – szögezte le –, ugyanakkor még mindig van fejlődési lehetőség a csapat előtt. Megnézte jó néhány mérkőzés felvételét az előző szezonból, és bár alapvetően tetszett neki amit látott, néhány hibát mindenképpen ki kell javítani. Azt látta, hogy a játékosok tudják, hogyan kell győzni, és ezt a mentalitást mindenképpen meg akarja őrizni. Az első benyomásai pozitívak, igazi karakterekkel találkozott az öltözőben, ráadásul az első fizikai felmérések azt mutatják, hogy a játékosok remek állapotban tértek vissza a nyári felkészülésből. A következő hat hét feladata az lesz, hogy összegyúrják a csapatot, ami a játékelemek gyakorlása mellett a fizikai állapot további javítását jelenti. Ez azért lényeges, mert szeptembertől három-négy naponta kell majd mérkőzéseket játszani, ezt pedig megfelelő fizikai alapok nélkül lehetetlen megoldani.

A csapat stílusára vonatkozó kérdésre elmondta: az eddig látottak alapján drasztikus változtatásra nincs szükség. Ő egy támadásban-védekezésben egyaránt jól szervezett csapatot szeretne látni a jégen, ám a speciális játékhelyzetekben előrébb akar lépni a tavalyi szezonhoz képest.

Magosi Bálint, a csapat válogatott csatára is azt emelte ki, hogy szeretnének újabb lépcsőfokra fellépni, és ezt saját magára is értette – tette hozzá –, főként a fegyelmezettség terén. A bajnokság és a kupa megnyerése mellett a Kontinentális Kupában akarnak job teljesítményt nyújtani, hiszen az eddig nem sikerült túl jól. A Visegrád Kupa pedig jó lehetőséget nyújta arra, hogy a magyar hokit nemzetközi szinten is egy kicsit előrébb tolják.

Kérdésre válaszolva Nagy Ádám elmondta, hogy a keret nem végleges, még érkezhetnek játékosok. Mikael Tisell is azt kérte, hogy az összeállítás ne legyen még végleges, mikor megérkezik, az első hetek munkája után tudjanak korrigálni, ha szükséges. Tóth Adrián augusztus végén érkezik haza, ő talán az utolsó felkészülési mérkőzésen már játszhat, Hajós Roland visszatérését november végére, december elejére prognosztizálják, Popovics Patriknak pedig egy hónap áll a rendelkezésére, hogy meggyőzze a svéd mestert.

Comments are closed.