A második is a zsákban

Sokkal szorosabb, kiélezettebb csatát hozott a Miskolc Csíkszereda elleni második elődöntő mérkőzése, amelyből ezúttal is a Jegesmedvék jöttek ki győztesen, megőrizve így a pályaelőnyt.

A pénteki vízilabda-szerű eredmény után szombaton az volt a kérdés, hogy a Miskolc és a Csíkszereda csapata közül melyik tudja jobban összekapni a védekezését. Az előrejátékban ugyanis mindkét fél remekül teljesített, ám a hátsó alakzatok gyengélkedtek a párharc első találkozóján.

A mérkőzést kisebb elánnal kezdték a csapatok, mint pénteken, a saját kapu előtt jóval masszívabban takarítottak a játékosok. Az első emberelőnyre a 7. percig kellett várni, ám a hazaiak nem tudtak vezetést szerezni a két perc alatt. A 12. percben egy remek kiugratás nyomán Fabus vihette a korongot egyedül Adorjánra, de végül a kapus került ki győztesen a párbajból. Mivel mindkét oldalon sokkal nagyobb figyelmet szenteltek a védekezésnek, kevés lövés jutott el a kapusokig, a péntekinél sokkal több blokkolást, belenyúlást láthattunk. A 14. percben hatalmas tömegbunyó alakult ki a csíki kapunál, amelybe szinte minden pályán lévő játékos bekapcsolódott. A végeredmény két miskolci és egy csíkszeredai pihenő hokis lett, így a vendégek kerültek fórba, ám ők is csak meddő próbálkozásokig jutottak. Az utolsó percek pörgős, izgalmas játékot hoztak, ám a kapusok remekül látták el feladatukat, így nem rezdültek meg a hálók.

A második harmad egy villámgóllal indult, amit a vendégek szereztek. Mindössze 13 másodperc telt el, amikor egy oldalról, a palánk mellől középre adott korongba Taratukhin – egy védővel a nyakán – szúrt bele, és a pakk a rövid felső sarokba vágódott (0-1). Bő két perccel később emberelőnyben egyenlítettek a Jegesmedvék: Rantanen oldalról lőtte ki a hosszú sarkot (1-1). Magasabb fokozatba kapcsoltak a küzdő felek, több lett a helyzet, az izgalmas momentum. A 30. percben az újabb miskolci előny 13. másodpercében a vendégkapuba jutott a korong, de a játékvezetők tanácskozni kezdtek, majd videóztak. Végül nem adták meg a találatot, mert a kapu előtt álló Miskolczi korcsolyával terelte, belsőzte be a pakkot a hálóba. Két perc múlva már szabályos gólt lőttek a Jegesmedvék, amikor a kapu előtt üresen hagyott Hajós talált be (2-1). Gyorsan jött a válasz, két perc múlva Fabus szúrt bele egy kék vonalas lövésbe, és a pakk így vágódott a hálóba (2-2). A 37. percben Bíró lövése a felső vasról pattant ki. A harmad vége ezúttal is komoly izgalmakat hozott, de újabb gólt nem.

A harmadik játékrészben folytatódott a remek play-off hoki. Helyzet itt, helyzet ott, mindkét csapatban benne volt a gól. A 47. percben ismét a Jegesmedvék tettek nagy lépést a győzelem felé: Miskolczi kapta a korongot a kapu mellett, kicsit kivárt, majd éles szögből felvarrta a pakkot a felső vas alá (3-2). Az 52. percben egy szerencsés góllal növelte előnyét a Miskolc: a kapu előtt keresztbe csorgó korong Salló korcsolyájáról pattant be a kapuba, a gólt Magosinak adták (4-2). A miskolciak kihagytak egy emberelőnyt, ami után a csíkieknek öt percük maradt, hogy változtassanak az eredményen. Ehhez megkapták az esélyt egy emberelőny képében, ám nem tudtak vele élni. Másfél perccel a vége előtt Leo Gudas meglépte azt, amit ilyen helyzetben meg kell tennie: időt kért, majd lehozta a kapusát, de végül nem tudtak szépíteni.

Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 2-0-ra vezet.

DVTK Jegesmedvék – SC Csíkszereda
4-2 (0-0, 2-2, 2-0)
Miskolci jégcsarnok 1385 néző

V: Mayer, Soós, Soltész, Árkovics
Gól: Rantanen, Hajós, Miskolczi, Magosi ill., Taratukhin, Fabus
Kiállítás: 8 perc illetve 12 perc

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Bernáth, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
SC Csíkszereda: Ruczuj – Brnák, Sándor, Fodor, Győrfy, Antal N., Flinta, Antal Zs., Valchar, Schastlivyy, Fabus, Taratukhin, Salló, Egyed, Belov, Molnár, Bíró, Farkas, Gecse, Rokaly N., Onodi(k). Edző: Leo Gudas.

Mikael Tisell: - Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzés 40 percig volt szoros. A harmadik harmadban felgyorsítottuk a játékunkat, és ez szükségszerűen több lehetőséghez vezetett, és kétszer ki is tudtuk ezt használni. A védekezésben sikerült kijavítanunk a pénteki hibákat, és végül megérdemelten nyertünk. Nagyon kemény két mérkőzés vár ránk Csíkszeredában, de szeretnénk onnan is eredményesen hazatérni.

Leo Gudas: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk ma a Miskolccal, és kifejezetten szoros küzdelem alakult ki. A harmadik harmad hozta el a különbséget, amikor egy egyéni villanás és egy szerencsés gól megpecsételte a sorsunkat. Most jön két hazai meccs, és otthon rendre jobban szerepelünk, plusz ott lesz szurkolóink fantasztikus bíztatása is, ami mindig sokat segít.

(Fotó: Tóth Balázs)

Comments are closed.