“Nullás” vereség Csíkszeredában

A Csíkszereda több, mint két év után verte meg hazai pályán a Jegesmedvéket, így immár biztos, hogy az elődöntő ezen ágán nem lesz söprés, és szombaton újra lesz meccs Miskolcon.

Kedden este Csíkszeredában folytatódott az Erste Liga második elődöntője. A hazaiak alaposan ráijesztettek a bajnokra, hiszen rögtön az elején Bíró Tamás maradt egyedül Adorjánnal szemben, de lövését védte a kapus. A következő percekben inkább mezőnyjáték folyt, a csapatok láthatóan jól megszervezték a védekezésüket, és kerülték a kockázatos megoldásokat. A 6. percben Kulmala közeli lövése, majd nem sokkal később Galanisz fonák emelése adott munkát Ruczujnak. Négy perccel később egy buli után Valchar nem lőtt, hanem a kapuvasnál ólálkodó Fodornak passzolt, ám az ő próbálkozását hatástalanította Adorján. A 11. percben Vas kapta szabadon a korongot a kapu előterében, de lövését Ruczuj kitolta. Fokozatosan gyorsult a játék, ennek ellenére kevés veszélyes lövés ment kapura, annál több volt a jó blokk és közbeszúrás, így végül gól és kiállítás nélkül telt el az első húsz perc.

A második harmadban alaposan belehúzott a Csíkszereda, a korábbinál sokkal agresszívabb támadójátékot vezettek elő. Ennek köszönhetően Vas Jánosék sora csaknem két percre bent is ragadt a jégen, csak ezután tudtak cserélni. A 26. percben Schastlivyy kék vonalas bombájába Bíró szúrt bele a kapu előtt, de pár centit tévedett. Egy perccel később egy gyors miskolci kontra végén Ritó lövését védte Ruczuj, majd másodpercek alatt további két kísérletet hárított. A 29. percben góllá érett a hazai nyomás: Fodor lövését Adorján mammuttal védte, de a kipattanóra egyedül érkezett Taratukhin, és közelről nem hibázott (1-0). A mérkőzés első kiállítására a 35. percig kellett várni, akkor Vas lökte keményen palánkra Antal Zsombort, aki a jégen is maradt egy ideig, de végül folytatni tudta a játékot. Az előnyben Bíró hagyott ki egy ajtó-ablak helyzetet, vagy ha másik oldalról nézzük, Adorján védett bravúrosan. A 37. percben Tóth Adrián kapott korong a kapu mögül, de lövését védte a csíki hálőőr. Szűk két perccel a harmad vége előtt növelte előnyét a Sportklub. Antal Zsombor küzdött meg a korongért a kapu mögött, védője nem tudta azt elvenni tőle. A csatár észrevette a ketrec elé érkező Taratukhint, remek ütemben passzolt neki, és az orosz légiós kapásból lőtt a hálóba (2-0).

A harmadik játékrész áthúzódó miskolci előnnyel indult, de csak helyzetig jutottak a vendégek. A Miskolc egyre nagyobb fölényben játszott, ám ugyanakkor sokat hibáztak is a vendégjátékosok, így a csíkiak könnyen tudtak közbeszúrni, vagy lefülelni egy-egy rossz passzt. A 49. percben Rusk ült ki a büntetőpadra, de a kék-fehérek nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. Az utolsó tíz percben a Jegesmedvék ráborították a pályát a Sportklubra, futószalagon alakították ki a helyzeteiket, de Ruczuj fantasztikusan védett. Két perccel a vége előtt Antal Zsombor kente a palánkra Joe-t, a kiállítás elmaradt, hiába reklamált hevesen Mikael Tisell. A lefújásig már csak 1.15 volt hátra, amikor emberelőnybe kerültek a miskolciak, akik időkérés után kapus nélkül álltak fel 6 a 4 ellen. Hiába voltak azonban nagy lehetőségeik, végül a Sportklub lenullázta a háromszoros bajnokot, sőt három másodperccel a végső dudaszó előtt Valchar betalált az üres miskolci kapuba. Így biztossá vált, hogy a csíkiek nyertek egy autóbuszos túrát szombaton Miskolcra.

Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 2-1-re vezet.

SC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék
3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Csíkszeredai jégcsarnok 1900 néző

Gól: Taratukhin(2), Valchar ill., senki
Kiállítás: 4 perc illetve 4 perc

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
SC Csíkszereda: Ruczuj – Brnák, Sándor, Fodor, Győrfy, Antal N., Flinta, Antal Zs., Valchar, Moldován, Schastlivyy, Fabus, Taratukhin, Salló, Egyed, Belov, Potapov, Molnár, Bíró, Farkas, Gecse, Rokaly N., Onodi(k). Edző: Leo Gudas.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub (Pál Zoltán)

Comments are closed.