Az első győzelem behúzva

Hazai sikerrel kezdődött a Jegesmedvék és a Titánok negyeddöntője, folytatás pénteken.

Az Erste Liga legizgalmasabb szakasza, a rájátszás megérkezett Miskolcra is, ahol csütörtökön este a Fehérvári Titánok próbálták megtréfálni a háromszoros bajnokot. Rövid tapogatózás után az első komoly helyzetet a 2. percben láthatták a szurkolók, de Pavuk – egy védő szorításában – nem tudta becsúsztatni a korongot a már fekvő Kornakker mellett a kapuba. A Jegesmedvék diktálták a tempót, de a fehérvári fiatalok felvették a kesztyűt, így jó iramú játék alakult ki, és helyzeteknek sem voltunk híján. Az első emberelőny a vendégeké volt a 6. percben, ám kimaradt, sőt annak leteltekor Kulmala maradt egyedül a vendégkapu előtt, de csak a vasat rongálta meg. Két perccel később a finn csatár javított: bevitte a korongot a támadó harmadba, majd két védő asszisztálása mellett helyezett közelről a kapuba (1-0). Ezután a miskolciak is veszni hagyták első fórjukat. Teljes létszámban is a házigazdák domináltak, ám a fehérváriak masszívan védekeztek, mindig volt egy blokk, egy közbenyúló ütő, ha pedig ezen is túljutottak a Jegesmedvék, Kornakker a helyén volt. Az utolsó percekben egy újabb kihasználatlan miskolci előnyt jegyezhettünk fel, és véget is ért az első játékrész.

A második harmadban nem sokat változott a játék képe, a Jegesmedvék irányították a játékot, többet és veszélyesebben támadtak. A fehérváriak ekkor ritkán jutottak el Adorján kapujáig, így kevés esélyük volt egyenlíteni. A házigazdák nyomás alá helyezték a vendég kék-fehéreket, ám a legnagyobb helyzeteket is ki tudták hagyni, és időnként túlbonyolították a játékot. A 31. percben a Titánok kerültek emberelőnybe, ebben előbb Adorján védett bravúrosan egy nagy lövést, majd Vehmanen tévesztette el az üres kaput pár centivel. A 36. percben Kornakker a bárdja nélkül állt a kapuban, Pavuk közelről akarta „bebőrözni”, ám a kapus fantasztikus reflexmozdulattal úgy zárta a lábát, hogy a pakk alatta maradt. Két perccel később Berta holttérből érkezve ütközte le Pétert, ezért végleges fegyelmit kapott. A Fehérvár így ötperces előnyhöz jutott, amelyben Adorján elképesztő bravúrokkal óvta meg kapuját a góltól.

A harmadik játékrész áthúzódó, két és fél percnyi vendégfórral indult, amelyben a legizgalmasabb pillanat akkor jött el, amikor Galanisz szólóban léphetett ki, de fölé bombázott. Teljes létszámban a Jegesmedvék domináltak ismét, és a 46. percben megduplázták előnyüket: Ritóról teljesen elfeledkeztek a védők a kapu előtt, így az érkező keresztpasszt zavartalanul lőhette a hálóba (2-0). Egy perc múlva Hajós a felsővasról forgácsolt le némi festéket. A házigazdák ekkor fölényben játszottak, futószalagon dolgozták ki és hagyták ki helyzeteiket. Az 50. percben emberelőnyös góllal lépett el ellenfelétől a hazai csapat: a kapu előtt Joe szúrt bele egy lövésbe, és a pakk a hálóba vágódott (3-0). A meccs hajrájában a Fehérvárnak két emberelőnye követte egymást, de egyikkel sem tudtak élni. A slusszpoént Pavuk szállította, aki 11 másodperccel a vége előtt közelről betalált (4-0).

Az egyik csapat négy nyert mérkőzéséig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 1-0-ra vezetnek.

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok
4-0 (1-0, 0-0, 3-0)
Miskolci jégcsarnok 845 néző

V: Babic, Gangel, Soltész, Kis-Király
Gól: Kulmala, Ritó, Joe, Pavuk ill., senki

Kiállítás: 37 perc illetve 12 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Bernáth, Láda, Ritó, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
Fehérvári Titánok: Kornakker – Kocsis, Varga, Vizi, Imre, Antal, Szita, Reiter, Hamvai, Takács, Szaller, Vehmanen, Péter, Mazzag, Balogh, Kiss Zs., Kiss P., Részegh, Ainsworth, Schoenmakers, Láday, Gyenes(k). Edző: Kóger István.

Mikael Tisell: - Idegesen kezdtünk, a Fehérvár pedig – ahogy számítottunk rá – nagy erőket mozgósítva játszott. Kellett nekünk 10-12 perc, mire fel tudtunk pörögni, így az első gólunk jókor jött. A második harmadban eldönthettük volna a mérkőzést, rengeteg helyzetünk volt, de mindet kihagytuk. A harmadikban végül már gólokat is lőttünk, így megérdemelt győzelmet arattunk.

Kóger István: - A mai mérkőzés számunkra az emberelőnyös játékunkon ment el. Ez korábban jól működött, most is kaptunk egy öt perces, majd több kétperces előnyt, de ezeket nem tudtuk kihasználni. Ez a mérkőzés arra volt jó nekünk, hogy elhiggyük, tudunk győzni a Miskolc ellen. Holnap ismét megpróbáljuk.

Comments are closed.