Büntetőkkel vették be a Tüskecsarnokot a Jegesmedvék

Izgalmas, változatos mérkőzést vívott egymással az előző kiírások két döntőse, amelyből végül büntetőkkel a Jegesmedvék jöttek ki győztesen.

A mérkőzést egyértelműen a Jegesmedvék kezdték jobban, hiszen már másfél perc elteltével megszerezték a vezetés: Pavuk az alapvonal mögül adott középre, a szabadon hagyott Rantanen pedig nem hibázott (0-1). Egy perccel később csaknem válaszolt a MAC, ám Bodó oldalról leadott lövése a felsővasról vágódott a mezőnybe. Rögtön ezután emberelőnybe kerültek a házigazdák, ám a miskolciak nem izzadtak meg túlságosan amíg kivédekezték azt. Teljes létszámban a MAC támadott többet, és a 7. percben ismét centiken múlt az egyenlítés: Klempa óriási bombája kijött Kissről, Brown közeli lövése viszont a bal kapuvasról forgácsolta le a festéket. És amíg a hazaiak a vasat, a vendégek a gólokat gyűjtötték: a 8. percben – 4 a 4 elleni játékban – ismét Rantanenre nem figyeltek a védők, ő a kék vonaltól kicsit lopta a távolságot, majd lepókhálózta a hosszú sarkot (0-2). A harmad felénél átvette a játék irányítását a miskolci gárda, amiben közrejátszott egy emberelőny is, amelyet viszont ők is könnyedén „elszórtak”. A 15. percben Dansereau adta keresztbe a korongot, Brown kapásból lőtt, ám Kiss nagy bravúrral visszaért és védett. Az ezt követő két-három cserét nagyon megnyomta a MAC, ám csak helyzetekig jutottak. A vendégek kihagyták második előnyüket is, és a kék-sárgák hét másodperccel a vége előtt büntettek: Orban a saját kipattanóját lőtte a miskolci kapuba (1-2).

A második harmad első percében két nagy helyzete is volt a házigazdáknak, de Kiss hárított. A MAC lendületét Brown kiállítása törte meg, amelyben Bálizs több nagy védéssel tartotta meccsben csapatát, míg a fór végén az elmozduló kapu miatt nem adták meg a miskolciak gólját. A következő percek a Jegesmedvék támadójátékáról szólt, jó pár helyzetet kialakítottak, ám nem tudták növelni előnyüket. Ezután ismét változott kép, a MAC veszélyeztetett többet, Garát például alaposan fejbe lőtte Kiss kapust. A játékrész derekán egyenlítettek a házigazdák: emberelőnyben Dansereau előbb kicselezte ellenfelét, majd két védő között úgy lőtt a kapuba, hogy a korong a jobb vasról vágódott a hálóba (2-2). Határozottan paprikásabb lett a meccs, egyre több lett a kemény ütközés és szaporodtak az egyéb csetepaték is. Az utolsó percekre felpörögtek a csapatok, felváltva volt dolguk a kapusoknak, sőt Leppanen a kapuvasat is telibetalálta.

A harmadik játékrész elejét alaposan megnyomta a MAC, Kissnek többször is védenie kellett. A presszió a 43. percben érett góllá: egy kék vonalas lövésbe többen is beleértek, a pakk ide-oda pattogott, és végül Dansereau sodorta azt a gólvonal mögé (3-2). A gól megfogta a Jegesmedvéket, továbbra is a házigazdák akarata érvényesült, sorra alakították ki a helyzeteiket. A Miskolc csak hosszú percek után tudott kijönni a szorításból, Vas közel állt a gólhoz, de végül Bálizs védett. Az 50. percben Bálizs rosszul ütötte ki a korongot a hátsó palánk mellől, Hajós az üres kapura bombázhatott, de a hálóőr óriási bravúrral visszavetődött és védett. Miskolci emberelőny következett, ám ebben a legnagyobb lehetőségek a MAC játékosai előtt adódtak, de hibáztak. Szinte azonnal MAC-fór jött, amelyben viszont a miskolciak rontottak ziccereket. Az 57. percben egyenlítettek a Jegesmedvék: Kulmala lövése előre pattant ki Bálizsról, a csatár pedig két védő között emelte a pakkot a hálóba (3-3). Az utolsó két perc nem hozott döntést, így jöhetett a hosszabbítás.

A túlóra második percében előnybe kerültek a miskolciak, amelynek elején Brown szólóban mehetett el, de Kisst nem tudta mattolni. A vendégek nem tudtak élni a 4 a 3 elleni játék előnyével, sőt a lefújás pillanatában Dudas bevette a miskolci kaput. A játékvezetők némi videózás után nem adták meg a találatot, mondván hamarabb szólalt meg a duda.

Az extrapontról így a büntetők döntöttek: a miskolciak hármat belőttek, a fővárosiak ugyanennyit kihagytak, így a Jegesmedvék nyerték meg a mérkőzést.

MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék
3-4 bü. (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)
Tüskecsarnok 820 néző

V: Halassy, Soós, Soltész, Bedő
Gól: Brown, Dansereau(2) ill., Rantanen(2), Kulmala, Galanisz

Kiállítás: 12 perc illetve 10 perc
DVTK Jegesmedvék: Kiss – Ruikka, Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Láda, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Adorján(k). Edző: Mikael Tisell.
MAC Budapest: Bálizs – Fejes, Cunningham, Macaulay, Dudas, Klempa, Somogyi, Orban, Brown, Nagy K., Tóth, Dansereau, Terbócs, Majoross, Molnár, Keresztury, Kovács, Garát, Vokla, Bodó, Arany(k). Edző: Majoross Gergely.

Mikael Tisell: - Furcsa mérkőzés volt, úgy éreztem, hogy mindkét csapat olykor elvesztette a lendületét. Hiába kezdtünk jól, a végén örülhettünk, hogy döntetlenre mentettük a rendes játékidőt. A büntetőkben jobbak voltunk, így örülök a győzelemnek.

Majoross Gergely: - Érdekes, izgalmas mérkőzés volt, a védelmek sok helyzetet engedtek a támadóknak, ami nem jellemző a két csapatra. Az elején két hibából elhúzott az ellenfél, utána viszont jól játszottunk, fordítottunk, de végül nem tudtuk behúzni a három pontot. Érdekes volt látni, hogy hátrányban sokszor veszélyesebbek tudtunk lenni. A büntetők, különösen jégkészítés nélkül, lutrinak számítanak, amiben ma a Miskolc volt a jobb, és így nyert.

Comments are closed.