Büntetőpárbaj az első meccsen

A Jegesmedvék első felkészülési meccsükön büntetőkkel kivívott győzelemmel kezdték a szezont.

A miskolci szurkolók számára is véget ért végre a nyári szünet, hiszen csütörtökön este lejátszotta első felkészülési mérkőzését a DVTK Jegesmedvék csapata. Az ellenfél a szlovák másodosztályból érkező HK Mihalovce volt, amely két nappal korábban a lengyel Nowy Targ-tól szoros meccsen csak 1-0-ra kapott ki.

A hazaiak rögötn belekezdtek, hiszen már a 2. percben Lukacevic egyedül vezethette a korongot a kapusra, el is húzta mellett, de végül mellé csúsztatott. Az idő előrehaladtával jelentős fölényt harcoltak ki a Jegesmedvék, de ezt csak kisebb helyzetekre sikerült átkonvertálni. Inkább a küzdelem dominált, érezhető volt, hogy a csapatok a felkészülés elején járnak. A 15. percben végül megtört a gólcsend: Lukacevic adta vissza a korongot az alapvonalról a középen érkező Vasnak, aki egyből kilőtte a jobb sarkot (1-0). A 18. percben 2 az 1 ellen vihették a korongot a vendégek, de ennek végén a nem túl erős lövést védte Adorján.

A második harmad első percei hazai fölényt hoztak, igazán nagy lehetőségek nélkül. A Michalovce masszívan védekezett, jól zárták a területeket, így lövést is keveset láthattak a nézők. Öt perc elteltével lazult a Jegesmedvék szorítása, és immár Adorjánnak is akadt védenivalója. A 10. percben egy gyors kontra végén a vendégek csilingelő kapuvasat lőttek. Egyre bátrabban támadott a szlovák csapat, ekkor már sorozatban kapta a lövéseket Adorján, de állta is jeget. A 16. percben megduplázták előnyüket a Macik: Miskolczi maradt egyedül a kapu előtt, és Magosi passzát nem is hibázta el (2-0).

A harmadik harmad vendégelőnnyel indult, amelyet ki is használtak, miután a 2. percben Hancák talált be nem túl távolról (2-1). Gyorsan jött a válasz, alig fél perc múlva Lukacevic közelről állította vissza a kétgólos előnyt (3-1). A 8. percben Oravec lőtt nagy gólt a kék vonal közeléből (3-2). Kicsit felpörgött a mérkőzés, a játék hullámzó lett, így mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Ebből a szlovákok jöttek ki jobban, miután a 15. percben Banovsky az üresen maradt kapuba lőtte a korongot (3-3). Az utolsó percekben mindkét csapat eldönthette volna a meccset, ám mivel ez nem sikerült, jöhetett a hosszabbítás.

A 3 a 3 elleni játék öt perce igazán izgalmasra sikerült, hatalmas helyzeteket alakultak ki a kapuk előtt, de valami apróság mindig hiányzott a gólhoz. A büntetők során fantasztikus gólokat húztak elő a zsákból a játékosok, de végül csak az ötödik körben, Galanisz sikeres rávezetése hozza el a pontot a meccs végére.

DVTK Jegesmedvék – HK Michalovce
4-3 bü (1-0, 1-0, 1-3, 0-0, 1-0)
Miskolci jégcsarnok 680 néző

Vezette: Lauff, Herczeg, Nyíri
Gól: Vas, Miskolczi, Lukacevic, Galanisz ill., Hancak, Oravec, Banovsky
Kiállítás: 6 perc illetve 6 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Rusk, Rautanen, Galanisz, Lukacevic, Kulmala, Szopos, Pavuk, Bernáth, Karda, Laczkó, Láda, Ritó, Tóth, Albert, Vass, Leppanen, Vojtkó, Miskolczi, Magosi, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
HK Michalovce: Pajpach – Favarin, Borov, Valecko, Veres, Oravec, Balko, Banovsky, Lesniak, Dolgos, Cvengros, Toma, Gaspar, Limet, Durac, Brezniak, Jasso, Kolba, Fajcak, Hancak, Dzur(k). Edző: Miroslav Ihnacak.

Mikael Tisell: - Habár csak az első felkészülési mérkőzésünk volt a mai, már sok jó játékelemet láttam. Az első harmadban sok helyzetünk volt, itt több gólt is kellett volna lőnünk. Tipikus hokimeccs volt, ahol bebizonyosodott, hogy egy pillanatra sem lehet kiengedni. A harmadik harmad elejét elrontottuk, rögtön gólt is kaptunk, és ekkor sok hibát vétettünk, amit az ellenfél azonnal büntetett. Ma igazából a támadójátékkal voltam elégedett, a védekezésen még dolgoznunk kell. Jó volt látni, hogy ilyen fantasztikus büntetőket tudtunk lőni, tényleg kiváló csatáraink vannak.

Comments are closed.