Büntetős győzelem Fehérváron

Alaposan megnehezítették a Jegesmedvék dolgát a Fehérvári Titánok, akiket csak büntetőkkel sikerült legyőzni.

A mérkőzésből alig telt el 23 másodperc, amikor Kornakkernek már védenie kellett egy miskolci lövést. Az első emberelőnyt a Jegesmedvék kapták a 2. percben, de nem sikerült kihasználni. A 6. percben megszerezték a vezetést a Titánok: egy gyors kontra végén Schoenmakers egy keresztbe passzolt korongot vágott kapásból Adorján kapujába (1-0). A gól után átvette a játék irányítását a miskolci csapat, de fölényük meddőnek bizonyult. A fehérváriak láthatóan a gyors kontráikban bíztak, de csak ritkán veszélyeztettek. A 13. percben egyenlíttek a Macik: a kapu előtt üresen hagyott Galanisz büntette a hazai védelem kihagyását, és közelről nem hibázott (1-1). A harmad vége felé egymás után két miskolci is kipróbálhatta a fehérvári büntetőpadot, de a Titánok sem tudtak ezzel élni.

A második harmadból csak fél perc pörgött le, amikor a Macik kerültek emberelőnybe, de Kornakker remekül védett. Ezt követően a hazaiak kaptak fórt, ám ők azt gólra is váltották: a 24. percben Antilla nagy gólt lőtt (2-1). A 27. percben ismét gyakorolhatták az emberelőnyös játékot a Jegesmedvék. Hatalmas helyzeteket dolgoztak ki, de a fehérvári kapus remekelt, a miskolci csatárok pedig az üresen csábító hálóba sem tudtak betalálni. Ennek letelte után szinte azonnal újabb miskolc fór jött, sőt nem sokkal később ez kettős előnnyé vált, ám végül a Titánok kibírták az óriási nyomást gól nélkül. A miskolciak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, és ez végül a 37. percben sikerült, amikor Galaniszra ismét nem figyeltek a védők a kapu előtt, és ő az alapvonal mögül érkező korongot egyből a hálóba küldte (2-2).

A harmadik játékrészben folytatódott a sorminta: a kezdés után bő másfél perccel ismét a hazaiak szerezték meg a vezetést Hamvai révén (3-2). Három perc múlva jöhetett a következő miskolci előny, eredmény nélkül. Nem sokáig tartott a teljes létszámú játék, hiszen a 49. percben fordult a helyzet, a hazaik lehettek többen a jégen, de ezt a két percet kivédekezték a Macik. Nagyon nyomott a miskolci csapat, és ez négy perccel a vége előtt hozott eredményt, amikor harmadszorra is Galanisz egyenlített, miután becselezte magát középre és kilőtte a sarkot (3-3). A hátralévő időben már csak küzdelmet láthattak a nézők – Sakaris megint összeszedett egy fegyelmi, ezúttal csak 10 percet –, gólt nem, így jöhetett a hosszabbítás.

A túlórában 3 a 3 ellen játszhattak a csapatok. Egy elvétett korong miatt Vas János léphetett ki, de végül a védője szorításában nem tudott betalálni. Három perc elteltével hatalmas lehetőséghez jutottak a Macik, Vizi ült a büntetőpadra, ám a speciális játék ezúttal sem ment, így a büntetőkre várt, hogy eldöntsék a plusz pont sorsát.

Végül a hetedik körben Vas rávezetése döntött, így a Jegesmedvék győztek a Titánok otthonában.

Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék
3-4 bü. (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Székesfehérvári jégcsarnok 410 néző

V: Babic, Wolf, Abonyi, Kedves
Gól: Schoenmakers, Antilla, Hamvai ill., Galanisz(3)
Kiállítás: 14 perc illetve 20 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Rusk, Rantanen, Galanisz, Pavuk, Bernáth, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Köllő, Leppanen, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Karda, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
Fehérvári Titánok: Kornakker – Vehmanen, Sándor, Ainsworth, Schoenmakers, Szita, Reiter, Szabó B., Antilla, Kiss, Részegh, Imre, Láday, Vizi, Hamvai, Balogh, Antal, Prácser, Péter, Mazzag, Erdei, Szeles(k). Edző: Kóger István.

Comments are closed.