Egy komoly meccsel és egy igazi derbivel folytatják a Jegesmedvék

Pénteken 18:30-kor a DAB csapatát fogadjuk a Miskolci Jégcsarnokban, míg vasárnap ugyanebben az időpontban a Megyeri úton vendégeskedünk egy igazi rangadón, de a Bikák elleni meccs sem ígérkezik könnyűnek.

A pénteki meccsel kapcsolatban mindenképpen érdemes egy kis statisztikai elemzést végezni. Ha ezt megtettük, akkor jól láthatjuk, hogy a liga legerősebb támadó triója fogja rohamozni a kapunkat, amelyik meccsenként átlagosan 4,6 pontot gyűjtött eddig, és majdnem 2 gól per meccs az effektív eredményessége.

Ezzel szemben a mi védelmünk majdnem 30 góllal kapott kevesebbet, mint a vendégeké, tehát a fegyelmezettségünk és a szoros védekezésünk mindenképpen kulcsfontosságú lesz.

Ahogyan azt a sajtótájékoztatón Doug Bradley vezetőedző is kiemelte, nagyon fontos lesz az, hogy a sarkokban és a semleges területeken hogyan fogjuk tudni megtartani a pakkot, illetve mennyire fogjuk tudni kihasználni a sebességünket. Emellett, véleménye szerint, kiemelten kell majd figyelnünk arra, hogy mennyi helyet hagyunk Dansereaunak, mert ő nem csak vezeti a kanadai táblázatot, de vérbeli góllövő csatár is.

Láda Balázs elmondta, hogy a csapat túltette magát a Winter Classicon elszenvedett vereségen, és ilyen szempontból még talán jól is jött, hogy egy kupa meccsel tértek vissza a jégre, és nem egy MOL liga rangadóval, bár, mint mondta, nincs is idő túl sokat keseregni, mert ez is csak egy meccs volt, amiből le kellett vonni mindenkinek a megfelelő konzekvenciákat.

Sokadik virágkorát élő saját nevelésű hátvédünk hozzá tette még, hogy különösen figyelni kell a „vak” passzokra, mert a DAB a legtöbb esetben akár 2-3 emberrel is fejetlenül támad, és az ilyen szituációkból azonnal gólveszély adódhat. Ellenben, ha erre oda tudunk figyelni, akkor ugyanezen okból kifolyólag létszámfölényes helyzeteket tudunk majd kialakítani.

Vasárnap az UTE vendégeként egy igazi play-off hangulatú derbi vár ránk a Megyeri úton.

Mint a vezetőedző kiemelte, az UTE egy nagyon jól felkészített csapat, akik nagyon jól kezelik a korongot, és nagyon jó hatékonysággal használják ki az emberelőnyös lehetőségeiket. Ezért kiemelten fontos lesz, hogy minél kevesebb időt töltsünk a büntetőpadon.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy az UTE játékosai szeretnek ütközni, ellenben nehezen viselik, ha ellenük alkalmazzák ugyanezt a fegyvert. Tehát mindenképpen a fizikai hokit kell majd rájuk erőltetni, ami azért is eredményes lehet, mert amíg mi 3 stabil sorral rendelkezünk, náluk igazából csak az első 2 sor meghatározó.

Az összeállítással kapcsolatban elhangzott, hogy Sági Martin sérülése szerencsére nem súlyos, tehát pénteken már játékra kész lesz. Kuqali lázzal küzdött az elmúlt napokban, Gőz pedig hátfájdalmak miatt hagyta ki a szerdai kupameccset, de minden bizonnyal jégre lépnek a hétvégén, mint ahogy az eltiltását letöltött Johnston és az egyetemi elfoglaltságai miatt hiányzó Pavuk is.

A lehetséges igazolásokkal kapcsolatosan elhangzott, hogy az átigazolási időszak vége január 22. Eddig az időpontig a vezetőség folyamatosan dolgozik a lehetséges új igazolásokon, és amint lesz bejelentésre érdemes információ, azt a legrövidebb időn belül tudatni fogják a szurkolókkal.

Mindenképp izgalmas és az alapszakasz végső sorrendjét befolyásoló hétvége elé nézünk, ahol 2 győzelemmel komoly lépést tehetünk a dobogó legfelső foka felé...

- Sideburn -

Fotó: Bán Olivér (archív)

7 Responses

 1. Consiglieri74
  Bizony kemény két kis meccs lesz. Kell(ene) a 6 pont mindenképp. Izgalmas lesz az alapszakasz vége megint. De hajrá Jegesmedvék! Ja, a mai NS-ben olvastam, hogy Jesse Debrecenbe igazol, Jasont választotta. :-( bár nem tudom, a sérülése után mennyire lesz használható, egy Jesse-féle hátvéd igencsak ránk férne a rájátszásra. És az emberelőnyös spec egységekkel is kellene kezdene valamit, botrányosan megy idén... Olivér, lesz a ma esti meccshez is link? :-)
 2. BanOliver
  Hát egyelőre nem tudok linkről. Ha valakinek van infója, tegye mag, hogy kiposztolja itt. Köszi!
 3. BanOliver
  tegye meg, akarom mondani :)
 4. szerk
  Itt a link, ahol a mérkőzés nézhető: https://www.youtube.com/watch?v=Ttnwto2FRoY
  • Consiglieri74
   Köszi!
 5. Consiglieri74
  Szép volt Fiúk! Ma jol mentünk az előnyökben is. Vasárnap Ujpesten már ott leszek! De jó lenne, ha a Debrecen kihúzná a mac ellen... Most 1-3
  • BanOliver
   Kihúzták. Egyelőre jól alakul.