Gázoltak a Macik Zsolnán

Elkezdődött a rájátszás a Visegrád Kupában, és a magyar csoport győztese, a DVTK Jegesmedvék idegenben ütötték ki a Zsolna csapatát.

A mérkőzést a Jegesmedvék kezdték bátrabban, de ez főként korongbirtoklásban és néhány – közepesen veszélyes – lövésben nyilvánult meg. Néhány perc elteltével éledezni kezdett a Zsolna, és elkezdték riogatni a miskolci kapust. A harmad felénél egyértelműen átvették a játék irányítását a házigazdák, ekkor hosszú percekre letáboroztak a Macik térfelén, és Adorjánnak sorozatban kellett védenie. A 13. percben Kulmala szlalomozott végig a pályán kerülgetve a vendéglátó hokisokat, majd egy védő szorításában emelt fonákkal kapura, de a Mikolas a helyén volt. Az első kiállításra a 17. percig kellett várni, ekkor Gőzt ültették ki két percre. A hátrány elég simán kivédekezték a Macik, sőt Pavuk került nagy helyzetbe, amikor korongot szerzett a támadóharmadban, de lövését védte a zsolnai kapus.

A második harmad első percei nagyobb tempót és kiegyenlített játékot hoztak, mindkét oldalon nagy helyzetekkel. A 24. percben aztán megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: az egyedül hagyott Pavuk a támadóharmad közepéről kilőtte a bal sarkot (0-1). És ha egy üzlet beindul: bő egy perc múlva Gőz a bal oldali palánk mellől korcsolyázott középre, a védők nem nagyon támadták és végül közelről, fonákkal lőtt a kapus lábai között a hálóba (0-2). A hazaiak mestere időt kért, hogy rendezhessék a sorokat, és ez gyorsan sikerült is. Alig 29 másodperc elteltével 2 a 2 ellen támadhattak a zöld-sárgák, és a középre lőtt korongot Ondrus emelte közvetlen közelről a felső sarokba (1-2). És a gólvonaton nem volt fék: 27 másodperc elteltével Magosi a kapu mögül indult el egy védővel a nyakán, jól fedezte a korongot, és amikor a ketrec elé került, fordulásból lőtt a hálóba, a pakk a kapus mammutja alatt csúszott át (1-3). Bő két perc alatt négy gólt láthattak a szurkolók! A 27. percben a miskolciak kerültek emberelőnybe, amelyből bő fél perc elteltével kettős fór lett, ám ezt Sakaris gyorsan tönkre tette egy fölösleges szabálytalansággal. A 4 a 3 elleni szituációt nem sikerült kihasználni, sőt nem sokkal később a Zsolna egy óriási helyzetet hagyott ki. A kiállításcunami végül gól nélkül telt el. Teljes létszámban nagyon felpörgette a fordulatszámot a hazai csapat, sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de vagy egy blokk, egy védés, vagy a pár centis tévedés miatt nem tudtak faragni a hátrányukból. A nagy nyomás alatt mégis a Macik növelték az előnyüket: a 34. percben Ritó indította a saját harmadából a támadó kékvonalon egyedül ácsorgó Magosit, aki a szólója végén magabiztosan mattolta Mikolast (1-4).

A harmadik játékrészben a hazaiak láthatóan nagyobb elánnal támadtak, ám ez nem párosult a veszélyteremtés javításával. Tóth Adrián kiállításával az esélyt is megkapták a felzárkózáshoz, de nem tudtak vele élni. Állandósult a zsolnai mezőnyfölény, ám a miskolciak védelme magabiztosan állt a lábán. A harmad közepén végül kijöttek a szorításból a Macik, így hullámzóbb lett a játék, és immár a hazai kapu előtt is adódtak helyzetek. Az 54. percben jött az újabb miskolci gól: emberelőnyben egy szép kombináció végén Rantanen egy lépésről lőtt a kapuba (1-5).

A magyar bajnok kitűnő védekezéssel és remek helyzetkihasználással szinte kiütötte a Zsolna csapatát, így féllábbal már a Visegrád Kupa elődöntőjében érezhetik magukat.

MsHk Zilina - DVTK Jegesmedvék
1-5 (0-0, 1-4, 0-1)
Zsolnai jégcsarnok 118 néző

V: Müllner, Kókai, Sefcik, Váczi
Gól: Ondrus ill., Pavuk, Gőz, Magosi(2), Rantanen
Kiállítás: 20 perc illetve 8 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Rusk, Rantanen, Galanisz, Pavuk, Bernáth, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Colin, Köllő, Leppanen, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
MsHK Zilina: Mikolas – Babka, Dlugos, Handlovsky, Harant, Hatala, Huzevka, Jurik, Klimenta, Konecny, Mendrej, Mikus, Ondrus, Poulin, Prasil, Rogon, Roman, Stupka, Svihalek, Vana, Tomek(k). Edző: Stanislav Skorvanek.

Comments are closed.