Győzelemmel indult az új év

Az Acélbikák az idén másodszor látogattak el bajnoki meccsen Miskolcra, de ezúttal is pontok nélkül távoztak.

A két csapat alaposan belekezdett a mérkőzés elején, a kapusok hamar megkapták a bemelegítő lövéseket, de ezek nem okoztak túl nagy gondot nekik. Az első emberelőny a Jegesmedvéké volt a 4. percben, de nem tudtak élni vele. Ezután az Acélbikák percei következtek, domináltak egy darabig, de csak mérsékelten veszélyes lövésekig jutottak el. A 11. percben újabb hazai előny következett, de ebben az első veszélyes lövést Becze adta le egy megugrás után. Nem sokkal később már vezettek a Jegesmedvék: Sakaris kapta középen a korongot, Koitmaa nem ért vissza, így a csatár könnyedén emelt a bal sarokba (1-0). A gól után is a DAB támadott többet, Adorjánnak több komoly védenivalója is akadt. A harmad hátralévő részében hullámzó játékot láthattak a nézők. Egy perc volt hátra, amikor Leppanen a saját lábai között lőtt kapura, keveset tévesztett, míg Hajós öt másodperccel a vége előtt hagyott ki nagy helyzetet.

Két hazai gól

A második harmad 3. percében megduplázták előnyüket a hazaiak: Leppanen a támadó harmad közepéről kilőtte a bal felső sarkot (2-0). Két perccel később újabb emberelőnyös gólt lőttek a Macik: Toulmin szúrt bele egy lövésbe a kapu előtt, így jutott a korong a hálóba (3-0). Az első, majd a második emberelőnyét is kihagyta a DAB, közben Németh került szembe egy az egyben Adorjánnal, de a párharcból a kapus került ki győztesen. A 14. percben Becze szólóját védte Adorján. Egyre inkább a küzdelem dominált, a csapatok gyűrték egymást, ám újabb gól már nem esett.

Sima lett a vége

A harmadik játékrész elején a vendégek térfelén zajlott főként a játék, majd a 3. percben váratlanul szépítettek az Acélbikák: Azari egy kipattanót könnyedén emelt a fekvő Adorján fölött a hálóba (3-1). A középkezdés után 17 másodperccel pedig már csak egy volt közte: Nagy a kapu torkából piszkálta a korongot a gólvonal mögé (3-2). A gól után próbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni a hazai csapat, ám ekkor Koitmaa remekül védett többször is. Újabb miskolci emberelőny következett, de még az üres kapuba sem sikerült betalálni, pedig kétszer is ott pattogott a korong a kapu előterében. Felpörgött a meccs, nagyobb lett a tempó és izgalmasabb a játék, sok – kimaradt – helyzettel. A 16. percben Sakaris lőtt nagy gólt a kék vonal közeléből (4-2). A 18. percben Magosi maradt egyedül a kapu előtt, és a Galanisztól kapott remek korongot már nem volt nehéz az üresen maradt hálóba passzolni (5-2)

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák
5-2 (1-0, 2-0, 2-2)
Miskolci jégcsarnok 880 néző

V: Vas, Haszonits, Kormos, Váczi
Gól: Sakaris, Leppanen, Toulmin, Sakaris, Magosi ill., Azari, Nagy
Kiállítás: 6 perc illetve 10 perc

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Kuqali, Hajós, Galanisz, Popovics, Szopos, Pavuk, Laczkó, Láda, Ritó, Tóth, Joe, Leppanen, Vojtkó, Johnston, Miskolczi, Sakaris, Magosi, Sági, Toulmin, Karda, Kiss(k). Edző: Doug Bradley.
Dunaújvárosi Acélbikák: Koitmaa – Lencsés, Lévai, Hüffner, Hruby, Németh, Becze, Dansereau, Török, Borbás, Ladygin, Léránt, Ölander, Odnoga, Cseter, Nagy, Kaskov, Azari, Tanka, Duschek(k). Edző: Heikki Malkia.

Doug Bradley: - Nagyon kemény meccsen vagyunk túl, hiszen a Dunaújváros nagyon veszélyesen támadott, és végig küzdöttek, nem adták fel. Sokat köszönhetünk a kapusunknak, aki ma nagyszerűen védett. Éppen ezért örülök a három pontnak, és most már az UTE ellen készülünk.

Heikki Malkia: - Nagyon jól kezdtünk, az első harmadban sok gólhelyzetünk volt, ám nem sikerült betalálni. A második harmadban már többet hibáztunk, és ez kapott gólokhoz vezetett. Sok mindent ki kell javítanunk a játékunkban, és a fegyelmezettség terén is előre kell lépnünk.

(Fotó: Bán Olivér, archív)

Comments are closed.