Hihetetlen izgalmak után győzelem az első meccsen

Nem a védelmek dícséretéről szól az Erste Liga péntek esti elődöntője. A Csíkszereda négygólos hátrányból is egyenlíteni tudott, ám a meccset végül a Jegesmedvék nyerték.

Az Erste Liga elődöntőjének másik ágán is megkezdődtek a küzdelmek, ennek keretében érkezett pénteken este Miskolcra a Csíkszereda csapata. Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, először Onodinak kellett nagyot védeni, majd a csíkiek hagytak ki egy üreskapus helyzetet. A 4. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: a vendégek a saját harmadukban adták el a korongot, Magosi a kapus elé korcsolyázott és kötényben lőtt a hálóba (1-0). A következő egy percben a Jegesmedvék két nagy lehetőséget puskáztak el, majd egyenlített a Sportklub: Schastlivyy kapta a korongot a kapu mögül, és kapásból vágta azt a hálóba (1-1). Ám alig telt el hét másodperc, amikor ismét vezetett a címvédő: egy eladott korongot Ritó a védő lába mellől lőtt a hosszú felső sarokba (2-1). A gyors gólváltás után folytatódott a nagyiramú, változatos játék, helyzetekkel mindkét oldalon. Az első emberelőnyt a miskolciak kapták a 9. percben, de nem tudtak vele élni. A Csíkszereda a 13. percben próbálgathatta először a speciális játékát, ám ez is eredménytelenül telt el. Mindkét csapat továbbra is keményen beleállt a meccsbe, minden egyes korongért nagy küzdelem folyt, ám ekkor viszonylag kevés helyzetet láthattunk. Pontosan egy perc volt hátra, amikor egy gyors kontra végén Galanisz érkezett üresen a ketrec elé, Miskolczitól kapta a korongot, és egy testcsel után tette el azt Onodi mellett a kapuba (3-1).

A második harmad áthúzódó vendégfórral kezdődött, ám ebben is a miskolciak lőttek gólt: Galanisz léphetett ki szólóban, és magabiztosan pókhálózta le a hosszú felső sarkot (4-1). A 24. percben – emberelőnyben – növelte előnyét a Miskolc: Magosi indult el a saját térfeléről, két védőn is áthámozta magát, majd ismét „bebőrözte“ Onodit , akinek ez volt a péntek esti utolsó ténykedése a jégen, helyette ugyanis Ruczuj érkezett a kapuba (5-1). Két perccel később Joe adta el a korongot a kapuja előtt, Fodor köszönte a lehetőséget és fonákkal emelt a kapuvas alá (2-5). A 28. percben ismét közelebb zárkózott az erdélyi csapat: Taratukhin maradt egyedül a támadó harmad közepén és nagy bombát eresztett meg a hosszú felsőba (5-3). A 33. percben a miskolciak emberelőnyben hihetetlen tűzijátékot rendeztek a vendégkapu előtt, de egyik lehetőségből sem tudták áttuszkolnia pakkot a gólvonalon, csak a kapuvasat rongálták meg. Két perc múlva ismét a csaknem teljesen megtelt vendégszektor ugrott talpra: Valcharra senki nem figyelt a kaputól egy méterre, és az oldalról belőtte korongot zavartalanul passzolhatta a hálóba (5-4).

A harmadik játékrészben folytatódott a nyílt sisakos, izgalmas játék, láthatóan mindkét csapat a támadópotenciáljában bízott. A 46. percben a miskolciak veszni hagytak egy emberelőnyt. A 49. percben a csíkiek jobban gazdálkodtak a fórjukkal, kevesebb, mint fél perc alatt váltották azt gólra: egy kék vonalas lövés a hátsó palánkról pattant vissza a kapu elé, és azt Bíró emelte fonákkal a hálóba (5-5). Ötven perc után tehát egy új meccs kezdődött. Az 54. percben újabb miskolci előny következett, de Ruczuj védett mindent. Két perccel a vége előtt egy kapu előtti kavarodás után Rantanen korcsolyájáról pattant a kapuba a korong, a gólt a játékvezetők hosszas videózás után adták meg (6-5). A harmad vége előtt 40 másodperccel emberelőnybe kerültek a vendégek, Leo Gudas időt kért, és levitte kapusát, így kettős fórban játszhattak, ám nem tudtak betalálni.

Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 1-0-ra vezet.

DVTK Jegesmedvék – SC Csíkszereda
6-5 (3-1, 2-3, 1-1)
Miskolci jégcsarnok 1255 néző

V: Babic, Mayer, Muzsik, Váczi
Gól: Magosi(2), Ritó, Galanisz(2), Rantanen ill., Schastlivyy, Fodor, Taratukhin, Valchar, Bíró
Kiállítás: 10 perc illetve 10 perc

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
SC Csíkszereda: Onodi – Brnák, Sándor, Fodor, Győrfy, Antal N., Flinta, Antal Zs., Valchar, Schastlivyy, Fabus, Taratukhin, Papp, Salló, Egyed, Belov, Molnár, Bíró, Farkas, Gecse, Rokaly N., Ruczuj(k). Edző: Leo Gudas.

Mikael Tisell: - Nagyon hullámzó mérkőzés volt, 5-1 után már azt hittük zsebben van. Olyan szintű játékosok ellen, mint amilyenek a Csíkszeredában vannak, ez megengedhetetlen. Nem volt meg a kellő figyelem és koncentráció, ez egy nagyon jó lecke volt számunkra. Ez egy hétmeccses sorozat, sokat számíthat, hogy nekünk négy jó sorunk van.

Leo Gudas: - Hiába teljesítettünk jól a meccs nagy részében, úgy tűnik időnként nemcsak 5 játékos ellen kell játszanunk. Amit mondanék, azt nem engedhetem meg magamnak. Az első harmadban nagyon jó volt a Miskolc, mi pedig komoly hibákkal hoztuk őket helyzetbe, és ezeket ki is használták. Utána viszont összekaptuk a védekezésünket, így jöttek a lehetőségek, amelyekkel élni tudtunk. Holnap egy új meccs jön.

Comments are closed.