Hozták a kötelezőt a Macik

A Jegesmedvék hozta a kötelezőt, és legyőzték a sok hiányzóval kiálló Ferencvárost.

A Ferencváros igencsak tartalékos összeállításban érkezett vasárnap a Népkertbe, hiszen különböző okok miatt nem léphetett jégre Sevela, Tendler, Virág, Könczei, Fliszár és Tuominen sem, míg a hazaiaknál Berta szerepelt a hiányzók listáján. Ennek megfelelően a Jegesmedvék azonnal beszorították a Fradit, de ez leginkább mezőnyfölényt jelentett, Pleszkánnak kevés dolga volt. Először a zöld-fehérek játszhattak előnyben a 6. percben, de azt eredménytelenül tették. Rögtön ezután fordult a kocka, a hazaiak lehettek emberfölényben, és ezt 10 másodperccel annak letelte előtt ki is használtak: Magosi szúrt bele a kapu előtt egy lövésbe, és a korong így vágódott a bal sarokba (1-0). A 15. percben második előnyét is gólra váltották a házigazdák: Vas lövése Pleszkán lábai között csúszott a kapuba (2-0). A hátralévő időben is abszolút fölényben játszottak a Jegesmedvék, de az eredmény már nem változott.

A második harmadból nem telt két perc, és szépített a Fradi. Tóth kígyózott végig a miskolci védelmen, de közeli lövését védte Adorján. A pakkot Roczanov szerezte meg, a kapu mögül Rafajnak passzolt, aki a hosszú felső sarokba emelt (2-1). A folytatásban jóval kiegyenlítettebb lett a játék, a Jegesmedvék első harmadbeli nyomasztó fölénye eltűnt. A játékrész derekán a miskolciak veszni hagytak egy emberelőnyt. Sok hibával játszottak a csapatok, ami nem tett jót a színvonalnak. A vendégek kivédekeztek egy újabb emberhátrányt, ami után Bödök vihette egyedül a korongot a miskolci kapura, de lövését Adorján védte. Fél perccel a harmad vége előtt – emberelőnyben – Shupe üreskapus helyzetet rontott.

A harmadik játékrész is két percen belüli góllal indult. Pavukot hagyták egyedül a vendégkapu előtt, és három méterről nem hibázott (3-1). Ezután is maradt a hullámzó, ide-oda játék, ám az igazán veszélyes helyzetből keveset láthattak a nézők. Nem volt túl közönségszórakoztató a meccs: a küzdelemre nem lehetett panasz, mindkét csapat próbálta felpörgetni a játékot, csak ez nem mindig sikerült, részben a még mindig gyakran előforduló hibák miatt. Az utolsó szűk három percben előnyben játszhattak a Jegesmedvék, ám ez gól nélkül pergett le, így maradt a kétgólos miskolci győzelem.

DVTK Jegesmedvék – Ferencváros
3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
Miskolci jégcsarnok 1115 néző

V: Halassy, Salánki, Kormos, Kis-Király
Gól: Magosi, Vas, Pavuk ill., Rafaj
Kiállítás: 6 perc illetve 12 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ruikka, Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
Ferencváros: Pleszkán – Németh, Inglis, Jabornik, Dubek, Roczanov, Farkas, Korbuly, Lengyel, Kovács, Lakatos, Tóth, Bödök, Shupe, Owen, Jászai, Rafaj, Hietamaki, Soós(k). Edző: Greg Lindqvist.

Mikael Tisell: - Élesek voltunk végig a meccs alatt, ám a Fradi ellen nehéz játszani. Most is komoly küzdelemre késztettek bennünket, és fontos volt, hogy a harmadik harmad elején, a második cserében gólt tudtunk lőni. A két gólos előny birtokában nyugodtabban játszhattunk. Most már már a szerdai, Nyitra elleni mérkőzésre készülünk.

Greg Lindqvist: - Az első két sorunkból hat játékos hiányzott, és ez nagyon rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Nagyon büszke vagyok arra, ahogyan ma játszottunk, és csak két emberelőnyös góllal kaptunk ki.

Comments are closed.