Hullámvasút-meccsen győzelem Csíkban

Elképesztően izgalmas, végtelenül kiélezett meccset hozott a Csíkszereda és a Miskolc elődöntőjének negyedik találkozója, amelyet óriási fordulatok után a húztak be a Jegesmedvék.

Az elődöntő negyedik mérkőzésén villámrajtott vett a hazai csapat, hiszen már 21 másodperc elteltével a miskolci kapuba került a korong. Fodor lövését látszólag fogta Adorján, a korong azonban mégis átcsorgott rajta, a csatár pedig közelről bekotorta azt (1-0). A következő cseréket megnyomták a Jegesmedvék, de csak kisebb helyzetekig jutottak. A 6. percben egy gyors csíki kontránál 2 az 1 ellen vihették a korongot, Molnár azonban a jó ütemben kapott keresztpassznál elütött a pakk fölött. Egy perc múlva azonban ismét talpra ugrott az ismét teltházat produkáló hazai szurkoló sereg: Potapov mértani pontosságú átadását Bíró vágta kapásból a miskolci kapuba (2-0). Mikael Tisell azonnal időt kért, hogy csapata rendezhesse a sorait. Átvette a játék irányítását a Miskolc, és fölényük a 11. percben hozta meg eredményét: Kulmala lövése irányt változtatott Taratukhin ütőjén, és így vágódott a hazai ketrecbe (2-1). Pörgős mérkőzés alakult ki, és immár jól kirajzolódott, hogy a szlovák vezetőbírók ingerküszöbe magasabb az Erste Liga meccsein megszokottnál. A 12. percben hatalmas tűzijáték, majd tumultus alakult ki a hazai kapu előtt, de végül ebből nem lett gól, egy perccel később pedig Sakaris a kapuvasat találta telibe. Az első emberelőnyt a 13. percben a miskolciak kapták, de nem tudtak vele élni. A 17. percben szépségdíjas góllal növelte előnyét a csíki csapat: Schastlivyy robbant be a miskolci kapu előterébe, Potapov ismét fantasztikus átadást varázsolt az ütőjére, az orosz csatár pedig elhúzta a korongot Adorján mellett és fonákkal a kapuba emelt (3-1). Húsz másodperc múlva jött a válasz, amikor Sakaris kék vonalas lövéséve Kulmala szúrt bele, és a korong a hálóban kötött ki (3-2).

A második harmadot a miskolciak kezdték intenzívebben, ám a nagyobb helyzetet a csíkiak hagyták ki, amikor a 22. percben Antal Norbert az üresen tátongó kapu előtt ütötte keresztbe a korongot. A csapatok felpörgették a meccset, nagyiramú, izgalmas játék kerekedett, ám a védelmek jobban zártak, mint az első harmadban, így a gólszerzési lehetőségek száma nem volt túl magas. A 26. percben ismét a Jegesmedvék kerültek emberelőnybe, ám ezt is elpazarolták. A 29. percben két szituációban is tovább ment a játék a bírói sípszó után, ugyanis a nagy zajban a hokisok nem hallották azt. Továbbra is hullámzó, de igen izgalmas volt a játék, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 36. percben Magosi egy keresztpasszt az üres kapura lőhetett, de Ruczuj elképesztő bravúrral visszaért, és védett. Két és fél perccel a harmad vége előtt kilazult az egyik plexitábla, így pár perces kényszerszünet jött, a hátralévő idő pedig nagyobb izgalom nélkül telt el.

A harmadik játékrész áthúzódó csíki emberelőnnyel kezdődött, amely nemsokára kettős fórrá változott. Ezt fél perc alatt ki is használtak, miután a kapuvasnál ólálkodó Bíró Tamásra nem figyeltek a miskolci védők, így könnyen lőtt a kapuba (4-2). Az ismét kétgólos előny könnyelművé tette a hazai játékosokat, így előbb Miskolczi, majd Kulmala került helyzetbe, de Ruczuj védeni tudott. Ezután egy ötperces hazai rövidzárlat következett, ritkán látható összeomlással. Ez alatt a Jegesmedvék négy gólt lőttek: Vas emberelőnyben óriási bombát eresztett a felső vas alá, utána két, a saját harmadban eladott csíki korongból Sakaris és Tóth Adrián mattolta Ruczujt, majd Kulmala érte el harmadik találatát (4-6). Az 55. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, levitték a kapust, így 6 a 4 ellen szépítettek Potapov révén (5-6). A végén ismét kapus nélkül játszottak a hazaiak, de Láda betalált az üres kapuba, így eldőlt a mérkőzés (5-7).

Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 3-1-re vezet.

SC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék
5-7 (3-2, 0-0, 2-5)
Csíkszeredai jégcsarnok 1900 néző

Gól: Fodor, Bíró(2), Schastlivyy, Potapov ill., Kulmala(3), Vas, Sakaris, Tóth A., Láda
Kiállítás: 6 perc illetve 6 perc

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
SC Csíkszereda: Ruczuj – Brnák, Sándor, Fodor, Győrfy, Antal N., Flinta, Antal Zs., Valchar, Moldován, Schastlivyy, Taratukhin, Casaneanu, Salló, Belov, Potapov, Molnár, Bíró, Farkas, Gecse, Rokaly N., Onodi(k). Edző: Leo Gudas.

 

Comments are closed.