Húsz perc alatt kiütötték a Titánokat

A Jegesmedvék már az első harmadban padlóra küldték a Titánokat, gyorsan eldöntve a második negyeddöntő-mérkőzés sorsát.

Az Erste Liga negyeddöntőjében a Jegesmedvék és a Titánok másodszor feszültek egymásnak. A házigazdák nem aprózták el a kezdést: másfél perc elteltével Pavuk a kapuvas mellett úgy ért bele egy középre lőtt korongba, hogy az hulló falevélként esett a gólvonal mögé (1-0). A bajnok ki is használta a gyors gól teremtette lélektani előny, hiszen 38 másodperc elteltével már kettő volt közte: az első meccshez hasonlóan Ritó maradt egyedül a kapu előtt, és kilőtte a rövid sarkot (2-0). És a Jegesmedve-vonaton nem volt fék: két perc múlva Vojtkó kék vonalas lövésébe Sakaris piszkált bele a ketrec előtt, a pakk pedig átjutott Kornakkeren és a gólvonalon is (3-0). Fél perc múlva a Titánok kerültek emberelőnybe, ám ebből is a hazaiak jöttek ki jobban. Már csak 3 másodperc volt hátra a fórból, amikor Kornakker a palánk mellett, az alapvonalon ügyetlenkedett a koronggal, Tóth Adrián elvette tőle, a középen érkező Hajósnak passzolt, akinek nem okozott gondot az üres kapuba lőni (4-0). Kóger István időt kért és kapust cserélt, Gyenes állt a háló elé. A haziak is elherdálták az első emberelőnyüket, de ezután teljes létszámban is domináltak. A Fehérvár védekezése messze nem volt olyan masszív, mint előző nap, így Gyenes is gyorsan bemelegedhetett. A harmad hajrájában kicsit összeszedte magát a vendégcsapat, ekkor már veszélyeztetni is tudtak, ám gólt a Jegesmedvék lőttek. A 15. percben Galanisz vitte be a korongot a támadó harmadba, majd egy védő lába mellett lőtt a kapuba (5-0).

A második harmadot a házigazdák emberelőnyben kezdhették, de gól nem született belőle. Az első 20 percben bevitt miskolci technikai KO rányomta a bélyegét a meccsre. A hazaiakat már semmi nem kényszerítette a kapkodásra, így immár a közönség szórakoztatásáért játszottak, míg a Fehérvár képtelen volt sebességet váltani. Az 50. percben Pavuk megduplázta góljai számát, miután a középen tisztán kapott korongot egy csel után tette Gyenes mellett a kapuba (6-0). A mérkőzés immár teljesen izgalommentessé vált, a miskolci játékosok próbálgatták a figurákat, a vendégek pedig igyekeztek becsülettel küzdeni, de ezt sok hibával tették, az emberelőnyös játékuk pedig továbbra is akadozott.

A harmadik játékrészre már csak egy igazi kérdés maradt: tud-e legalább egy gólt lőni a Fehérvár, vagy nullás eredménnyel távoznak Miskolcról? Mivel a harmadban végig a Jegesmedvék játszottak fölényben, az idő előrehaladtával egyre valószínűbb lett ez az opció. Sőt, az 53. percben Kulmala közelről emelt a fehérvári kapuba (7-0). Egy perc múlva kettős előnybe kerültek a vendégek, nagy lehetőséghez jutva, hogy némileg kozmetikázzanak az eredményen, és ez sikerült is. Ainsworth lövése a hátsó palánkról visszapattant, éppen a kapuvasnál helyezkedő Varga elé, aki egy lépésről nem hibázott (7-1).

Az egyik csapat négy nyert mérkőzéséig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 2-0-ra vezetnek.

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok
7-1 (5-0, 1-0, 1-1)
Miskolci jégcsarnok 955 néző

V: Rencz, Varjú, Soltész, Vincze
Gól: Pavuk(2), Ritó, Sakaris, Hajós, Galanisz, Kulmala ill., Varga

Kiállítás: 20 perc illetve 14 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Bernáth, Láda, Ritó, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
Fehérvári Titánok: Kornakker – Kocsis, Varga, Vizi, Imre, Antal, Szita, Reiter, Hamvai, Takács, Szaller, Vehmanen, Péter, Mazzag, Balogh, Kiss Zs., Kiss P., Részegh, Ainsworth, Schoenmakers, Láday, Gyenes(k). Edző: Kóger István.

Mikael Tisell: - Álomszerűen kezdtünk, és a mérkőzés – kis túlzással – 20 perc után véget is ért. Nem voltunk azonban teljesen koncentráltak, emiatt sok kiállítást kaptunk, ezen mindenképpen javítanunk kell. Biztos vagyok azonban abban, hogy hétfőn sokkal keményebb mérkőzés vár ránk Székesfehérváron.

Kóger István: - Számítottam rá, hogy a tegnapi, 40-45 percig szoros meccs után a Miskolc feszesen, keményen nekünk jön. Ez így is történt, és az első harmadban a hazaiak megmutatták a különbséget a két csapat között. A rájátszásban azonban minden mérkőzés más, most két hazai találkozó jön, ahol szeretnénk megmutatni, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek.

(Fotó: Tóth Balázs)

Comments are closed.