Idén nem nyerünk MOL Ligát

A mai napon elkezdődik a Jegesmedvék idei szezonja. Elsőként Olivér osztja meg gondolatait arról, mit is vár a szezontól.

Idén nem nyerünk MOL Ligát. Az Erste Liga első helyére azonban az előjelek alapján minden esélyünk megvan.

Ebben az évben a kanadai vonalat észak-európaira cseréljük. Többek között észak-európai edző és játékosok érkeztek. A magyar mag egyben maradt, de a légiós különítmény nagy része – a megszokott módon, bár volt már ellenpélda is – távozott. Az új hazai nevek ismeretében (pl. Vas J.) azt azért elmondhatjuk, hogy ha az új légiósok csak megközelítik az előző évi szintet, nem lesz rossz csapatunk.

Más is megváltozott: lecserélték a palánkot és a pálya méretei is csökkentek. Talán kevesebb korong fog kipattanni a nézőtérre, ritkábban áll a játék, és több lesz az ütközés is.

Ebben a szezonban nem indul a Debrecen, a Galac, a Belgrád, és egyelőre a Vasas sem vágott bele a nagy kalandba, viszont csatlakozott a Vienna Capitals. A bécsi EBEL-bajnok tartalékcsapata lesz az első osztrák résztvevője szeretett ligánknak. Összességében kevesebb lesz a csapat, kevesebb a meccs, bár a középszakaszos rendszer bevezetésével még izgalmasabb, szorosabb összecsapásokra számítok, amire már az utóbbi szezonban sem lehetett olyan sok panasz, mint akár egy évvel korábban.

Milyen változások lesznek még idén? Elindul a Visegrádi Kupa, aminek az első köre egyben egy erős felkészülési torna. És most végre talán továbbjutunk a Kontinentális Kupában is. A sorsolás mindenesetre biztató.

A változások szezonja lesz az idei.

(Fotó: Bán Olivér)

Comments are closed.