Ismét öt gól a Fradi-kapuban

A Ferencváros vendége volt hétfőn este a Jegesmedvék csapata, és mind a három pontot el is hozták.

A Jegesmedvék kapujában Kiss Bence kezdett, és visszatért az előző meccset sérülés miatt kihagyó Gőz is. Az első néhány perc egyértelműen a miskolci csapaté volt, és bár többet támadtak, igazán veszélyes helyzetük nem akadt. Az első emberelőny a Fradié volt a 7. percben, ám komoly lehetőségük nem volt, és ugyanez a szituáció nem sokkal később megismétlődött. A 13. percben Pavuk szerzett korongot a támadóharmad közepén, egyedül állt így Sevelával szemben, de fölé bombázott. A Fradin érződött, hogy két hete nem játszottak éles meccset, a Macik frissebbnek, gyorsabbnak tüntek. A 16. percben Kulmala is egy az egyben került szembe Sevelával, ám a lövését fogta a hálóőr. A 17. percben egy szerencsés góllal szerezték meg a vezetést a Jegesmedvék: egy lövés után Sevela ki akarta ütni a korongot a kapu elől, ám a pakk Sakaris derekáról a hálóba pattant (0-1).

A második harmadra kicsit felpörgött a Fradi, az első öt percben annyit lőttek kapura, mint az első játékrészben összesen, közben Magosi a kapuvasat találta telibe. Hullámzó játékkal telt az idő, mindkét csapatnak voltak helyzetei, de a kapusok a helyükön voltak. A 30. percben jött el az első Maci-fór ideje, de azt a házigazdák elég simán kihúzták. Ezután Dubek szinte rögtön mehetett ki újra a büntetőpadra, és ezt már kihasználták Jegesmedvék: az egyedül maradt Vas egy méterről lőtt az üresen tátongó kapuba (0-2). Két perc múlva szintén előnyben szépítette a Fradi: Owen lövésébe Shupe szúrt bele a kapu előtt, és a korong így vágódott a hálóba (1-2).

A harmadik játékrész elején egyenlített a Fradi: éppen letelt egy miskolci kiállítás, amikor Virág lőtt a kékvonalról, a korong egy miskolci játékost is érintve vágódott a hálóba (2-2). Felpörgött a meccs, és a feszültség is nőtt, egyre több keménykedést láthattak a nézők. A 48. percben így 4 a 3 elleni előnybe kerültek a Jegesmedvék, és ezt gólra is váltották, miután Láda lövése beakadt, sőt egy perc múlva ezt ugyanúgy meg is ismételte (2-4). Két perccel a vége előtt Magosi lépett ki szólóban és nem hibázott (2-5).

Ferencváros – DVTK Jegesmedvék
2-5 (0-1, 1-1, 1-3)
Pesterzsébeti jégcsarnok 217 néző

V: Németh, Soós, Berkesi, Váczi
Gól: Shupe, Virág ill., Sakaris, Vas, Láda(2), Magosi
Kiállítás: 16 perc illetve 14 perc
DVTK Jegesmedvék: Kiss – Gőz, Rusk, Rantanen, Galanisz, Pavuk, Bernáth, Láda, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Adorján(k). Edző: Mikael Tisell.
Ferencváros: Sevela – Németh, Dubek, Jabornik, Farkas, Könczei, Korbuly, Lengyel, Kovács, Fliszár, Lakatos, Tendler, Tóth, Bödök, Virág, Shupe, Owen, Jászai, Rafaj, Szappanos, Hietamaki, Pleszkán(k). Edző: Greg Lindqvist.

Mikael Tisell: - Féltünk egy kicsit a mérkőzéstől, mert hazai pályán jó és kemény ellenfél a Fradi. Összességében magabiztos győzelmet arattunk, és szép gólokat lőttünk.

Greg Lindqvist: - Rosszul kezdtük a mérkőzést, de kétgólos hátrányból fel tudtunk állni. Utána sok kiállítást kaptunk, és ezt a Miskolc kihasználta.

Comments are closed.