Jöhet a döntő!

A Jegesmedvék magabiztosan győzték le a Csíkszereda csapatát, és így összeállt a már harmadik éve „kőbe vésett“ ligadöntő a MAC-cal. A Csíkszereda pedig az alsóházból indulva szerezte meg a bronzérmet.

A párharc eddigi meccsein megszokott lendülettel kezdtek a csapatok. Ez nem is csoda, hiszen az óvatoskodás ideje elmúlt, a címvédő szerette volna lezárni a sorozatot, a csíkiak pedig meg akarták hosszabbítani azt. Az első igazán veszélyes lövést az 5. percben Hajós kapásból eresztette meg, de Onodi bravúrral védett. Az első emberelőny a vendégeké volt, de túl nagy riadalmat nem okoztak Adorján kapuja előtt. Alig járt le a fór, máris megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Joe a kék vonal közeléből bombázott a felső vas alá (1-0). Nem telt még el fél perc sem és megduplázta előnyét a címvédő, miután Berta közelről lőtt Onodi mellett a rövid sarokba (2-0). Küzdelmes periódusa következett a mérkőzésnek, ahol inkább a párharcok domináltak, nem a cselek, a trükkök. A 15. percben Miskolczi ugorhatott ki szólóban, de lövését Onodi mamuttal nyomta ki oldalra. A 17. percben jegyezhettük fel az első miskolci előnyt, de ők sem tudtak azzal élni.

A második harmadra agresszívabban jött ki a Csíkszereda, és rögtön az elején több lehetőségük is volt, de egyiknél sem tudták fel tenni az i-re a pontot. Gyorsabb lett a játék, ám ez a hazaiaknak kedvezett, és a 24. percben növelték is előnyüket. Onodiról kijött egy lövés, és Magosi közelről nem hibázott (2-0). Leo Gudas kapust cserélt, Ruczuj állt a gólvonal elé. A Csíkszereda ugyan próbálta felpörgetni a játékát, ám hiányzott belőlük az átütő erő, a miskolci védelem pedig magabiztosan rombolt. Egymást követte két emberelőny mindkét oldalon, de mivel ezekbe kevés fantáziát vittek a csapatok, az eredmény el is maradt. Teljes létszámban a Miskolc támadott többet, de legközelebb a góllövéshez mégis emberhátrányban kerültek. A 35. percben Galanisz szerzett korongot, egyedül léphetett ki, de szólója végen pár centit tévedett. Egy perccel később szépített a Sportklub. Gecse vitte be a korongot a támadó harmadba, váratlan lövése meglepte Adorjánt, és a korong a hálóba vágódott (3-1). Gyorsan jött azonban a válasz. Bő egy perc múlva Galaniszra nem figyeltek a védők, első lövését még védte Ruczuj, a csatár azonban saját kipattanóját másodjára már a hálóba emelte (4-1).

A harmadik játékrészben a játék képe nem változott. Mindkét csapat ment előre, akadtak is lehetőségek, ám a kapusok ekkor jól állták a sarat. Eltelt a harmadik miskolci előny is gól nélkül, és ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre inkább érződött, hogy nagy változás már nem várható. Így is történt, újabb gól már nem esett.

A mérkőzés lefújása után a Csíkszereda csapatának tagjai át is vehették az Erste Liga idei kiírásának bronzérmét.

Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcot a DVTK Jegesmedvék 4-1-re nyerték, és így készülhetnek a jövő pénteken kezdődő MAC elleni döntőre.

DVTK Jegesmedvék – SC Csíkszereda
4-1 (2-0, 2-1, 0-0)
Miskolci jégcsarnok 1595 néző

V: Babic, Rencz, Kis-Király, Muzsik
Gól: Joe, Berta, Magosi, Galanisz ill., Gecse
Kiállítás: 6 perc illetve 8 perc

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
SC Csíkszereda: Onodi – Brnák, Sándor, Fodor, Győrfy, Antal N., Flinta, Antal Zs., Valchar, Fabus, Taratukhin, Salló, Egyed, Belov, Potapov, Molnár, Bíró, Farkas, Gecse, Rokaly N., Ruczuj(k). Edző: Leo Gudas.

Mikael Tisell: - Nagyon élesen jöttünk ki erre a meccsre, és végig a 60 perc alatt koncentráltak maradtunk. A védekezésünk szinte hibátlan volt, alig hagytunk lehetőségeket a Csíkszeredának, támadásban pedig ismét hatékonyak voltunk. Most egy rövid pihenőt adunk a csapatnak, utána pedig készülünk a döntőre.

Leo Gudas: - A Miskolc jobb volt ma, és persze több gólt lőtt, mint mi. Nekünk is voltak lehetőségeink, de ezekkel nem tudtunk élni. A bronzérem megszerzését igen komoly fegyverténynek tartom.

(Fotó: Tóth Balázs)

Comments are closed.