Kiütés lett a vége

A Jegesmedvék a harmadik harmadra darálták be a Brassó gárdáját, és a végén kiütéses győzelmet arattak.

A mérkőzést nem terhelte tét egyik csapat számára sem, így a miskolci szurkolók felszabadultan ünnepelhették Vast, aki szinte pontosan egy perc elteltével bevitte a korongot a támadó harmadba, majd a kék vonal közeléből óriási gólt ragasztott a hosszú sarokba (1-0). A gól felpaprikázta a Brassót: a következő két-három cserében beköltöztek a miskolci térfélre és Adorjánnak többször is védenie kellett. Némi meglepetésre a folytatásban is a vendégek voltak veszélyesebbek, a Miskolc a harmad közepétől vált támadásban aktívabbá. Ki is dolgozták ugyan a helyzeteiket, ám ekkor Tőke már sokkal magabiztosabb volt, mint az elején. A kék-sárgák agresszív letámadtak, sok korongot szereztek, így tudtak többet támadni. A meccs első emberelőnyét a Brassó kapta a 16. percben, amit egy percen belül ki is használtak: Filip oldalról elengedett nagy bombája talált utat Adorján kapujába (1-1). Már csak fél perc volt hátra, amikor Ritó megpattanó lövése a felső vasról vágódott a védőhálóba.

A második harmadból nem telt el két perc, amikor ismét vezetést szereztek a Jegesmedvék: Tóth Adrián léphetett szólóban egy hosszú passzal, és magabiztosan kilőtte a hosszú sarkot (2-1). Nem sokkal később egy kapu előtti kavarodás végén a brassói kapuba került a korong, a játékvezetők videóztak, majd megadták a gólt, amely Kulmala neve mellé került a jegyzőkönyvbe (3-1). Megroggyant a Brassó, fél perc elteltével ugyanis újabb gólt kaptak, miután Láda lövése a kapu előtt tömörülő játékosok között beakadt (4-1). Julius Pénzes azonnal időt kért, és a fejmosás hatott, hiszen a kezdés után egy perccel Filip került nagy helyzetbe, de közeli lövését védte Adorján. Ami késett, nem múlt, hiszen két és fél perc múlva szépítettek a vendégek: Walls a kapu előtt kézzel maga elé tett egy felpörgő korongot, majd egy lépésről beütötte (4-2). A 29. percben ismét a vendégek kerültek előnybe, ám a két perc alatt a legnagyobb ziccert Galanisz hagyta ki. Az első miskolci előny ideje a 36. percben jött el, amit a házigazdák jól játszottak meg, de eredménytelenül.

A harmadik játékrész is gyors miskolci góllal kezdődött: 41 másodperc elteltével Kulmala a saját kipattanóját lőtte be (5-2). A 48. percben tovább növélték előnyüket a Jegesmedvék: a második fórjukból már alig volt hátra, amikor Sakaris megindult, nem tudták tőle elvenni a korongot, amelyet aztán a hosszú sarokba helyezett (6-2). Az 53. percben újabb előnyös gólt lőtt a Miskolc: Pavuk ért bele egy lövésbe, és bár a vendégek magas botot reklamáltak, a találat érvényes volt (7-2). Ekkor már a Jegesmedvék fölényben játszottak, sorra alakították ki a helyzeteket, de mind ki is hagyták, így az eredmény már nem változott.

DVTK Jegesmedvék – ASC Corona Brasov
7-2 (1-1, 3-1, 3-0)
Miskolci jégcsarnok 1045 néző

V: Halassy, Kincses, Muzsik, Vincze
Gól: Vas, Tóth A., Kulmala(2), Láda, Sakaris, Pavuk ill., Filip, Walls

Kiállítás: 8 perc illetve 8 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ruikka, Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Joe, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
ASC Corona Brasov: Tőke – Sirokovs, Walls, Macmillan, Bors, Mihály E., Zabludovsky, Saluga, Filip, Mihály Á., Imecs, Molnár, Tranca, Yemelyanenko, Ölander, Bíró O., Bíró G., Zsók, Péter, Nagy, Bíró M., Polc(k). Edző: Julius Pénzes.

Mikael Tisell:- Megmondom őszintén ez a Brassó volt a legjobb, amellyel az idén találkoztunk, nem láttam még őket ilyen jól játszani. A mérkőzés első felében remekül támadtak le, az offenzív játékuk erős volt, és mi csak a második harmadban találtuk meg ennek az ellenszerét. A harmadik harmadban már egyértelműen föléjük nőttünk, erősebbek, gyorsabbak voltunk. Hasznos meccs volt ez számunkra, hiszen sokat tanulhattunk belőle.

Julius Pénzes: - Habár szinte az első támadásból gólt kaptunk, mégis nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Voltak időszakok, amikor be tudtuk szorítani az ellenfelet, ami a Miskolc esetében nagy fegyvertény. A második harmad elejét elrontottuk, akkor két perc alatt kaptunk három gólt, és ezzel el is ment a meccs. Kevés időnk volt még együtt, az utazás miatt szinte edzeni sem tudtunk közösen, de úgy gondolom előre tudunk még lépni.

Comments are closed.