Kiütéses győzelem Újpesten

A Jegesmedvék kiütötték a középszakaszban összeomló Újpestet.

Mindkét edző pihentette elsőszámú kapusát, nem is nevezték őket, így a miskolciak kispadjára a 18 éves Agárdy Adrián ült le élete első Erste Liga mérkőzésén, a hazaiaknál pedig hosszú idő után ismét beöltözött Ágoston Olivér. Közepes tempóban kezdtek a csapatok, az első percekben kevés említésre méltó eseményt lehetett feljegyezni. Az 5. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Kulmala kapta a korongot a támadó kék vonalon, két védő között egyedül lépett ki, és közelről mattolta Ságit (0-1). A gól után változatos játék alakult ki. A vendégek némileg többet támadtak, de így is mindkét oldalon voltak helyzetek. A 11. percben növelték előnyüket a vendégek: a csatárok szépen háromszögelték ki az újpesti védelmet, Hajós pedig egy védővel a nyakán, közelről passzolt a hálóba (0-2). Még egy perc sem telt el, amikor ismét az újpesti kapuba került a korong: Berta fülelt le a palánknál egy korongot, azonnal lőtt, a kapu előtt álló egyik játékosról felperdült a pakk, és a nagy kavarodásban valahogy túljutott a gólvonalon (0-3). Az Újpest ebben az időszakban alig tudott ellenállást kifejteni, és emberhátrányban újabb gólt kaptak: a 14. percben a miskolci csatárok ismét könnyedén játszották meg a háromszög-figurát és végül Magosi lőtt a jobb alsó sarokba (0-4). Szilassy Zoltán ezután lépett: lehozta Ságit, és Ágoston állt a kapuba. Ám a lila-fehérek vesszőfutása tovább folytatódott. A 18. percben Kulmala a védő harmadban szerzett korongot, egyedül lépett ki, és az utóbbi időben tőle látott magabiztossággal használta ki a szólóját (0-5).

A második játékrész elején az Újpest némileg megemberelte magát, ekkor már hosszabb időt töltöttek a miskolci kapu előtt, de ez nem járt eredményességgel. A védelmük azonban továbbra is ingatag lábakon állt, így Ágostonnak bőven volt dolga. A 31. percben már ő sem tudott segíteni, egy gyors támadás végén Sakaris oldalról vette be a kapuját (0-6). A 32. percben jött el az első újpesti emberelőny ideje, ám ebben csak egy kapuvasig jutottak. Nem sokkal később nagy esélyt kaptak a házigazdák a góllövésre, hiszen két percre kettős előnybe kerültek, de nem tudtak ezzel élni, sőt a büntetőpadról visszatérő Tóth Adrián csaknem azonnal gólt lőtt. Ezt Ágoston akadályozta meg, miután bravúrral vetődött vissza és elakadt benne a korong.

A harmadik harmadra nem sok eldöntendő kérdés maradt, ennek ellenére a csapatok mentek előre becsülettel. A lilák védekezése továbbra sem állt össze, így a miskolci csatárok alaposan tesztelhették Ágostont, ugyanakkor Kiss Bencének sem járt munkanélküli segély. A 47. percben a Jegesmedvék túlléptek a féltucaton: Hajós lövése kijött Ágostonról, éppen az ott lévő Tóth Adrián elé, aki a kapus mellett csúsztatta a pakkot a gólvonal mögé (0-7). Az 53. percben Vas indult el, a támadó harmadban áthámozta magát a védőjén, majd közelről a rövid sarokba emelt (0-8). Az utolsó percek már izgalom nélkül teltek el, az Újpest pedig elkönyvelhetett egy újabb nagyarányú vereséget a felsőház középszakaszában.

UTE – DVTK Jegesmedvék
0-8 (0-5, 0-1, 0-2)
Újpesti jégcsarnok 425 néző

V: Kókai, Nagy, Soltész, Váci
Gól: senki ill., Kulmala(2), Hajós, Berta, Magosi, Sakaris, Tóth A., Vas
Kiállítás: 6 perc illetve 6 perc
DVTK Jegesmedvék: Kiss – Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Agárdy(k). Edző: Mikael Tisell.
UTE: Sági – Huba, Nagy, Nemes, Pokornyi, Varga, Szalma, Benk, Kiss R., Sikorcin, Kovács Cs., Kovács A., Horváth, Schmál, Pápa, Frolik, Pichler-Balássy, Kiss D., Caladi, Ropret, Sági M., Ágoston(k). Edző: Szilassy Zoltán.

(Fotó: TSH)

Comments are closed.