Kupa elődöntőben a Jegesmedvék

A két szomszédvár, Miskolc és Debrecen összecsapásának csak kisebb tétje volt, hiszen “csupán” az elődöntő, illetve a döntő pályaválasztására volt hatással az eredmény. Az első harmadban a hajdúságiak meglepték egy kicsit a Jegesmedvéket. Masszívan védekeztek, csak kevés helyzetet engedtek a hazaiaknak, ők viszont másfél perc alatt kétszer is betaláltak: Saluga közelről volt eredményes, Kosourov pedig a kaput megkerülve lepte meg Adorjánt. A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsoltak a Jegesmedvék, és Albert oldalról leadott lövésével szépítettek, majd Pavuk a lefújás előtt bő fél perccel egyenlített is. A harmadik harmad elején Leppanen késleltetett kiállítás alatt betalált, és sokáig úgy tűnt, ezzel be is húzzák a meccset a Macik. Ám a Debrecen új szerzeménye, Schultz szép egyéni megoldás után parádés gólt lőtt és egyenlített szűk három perccel a vége előtt. Mivel a rendes játékidő döntetlennel ért véget, már ekkor biztos lett, hogy az elődöntőben, és ha azt sikeresen veszik, akkor a döntőben is hazai pályán játszhatnak a Jegesmedvék. A hosszabbításban mindkét csapat eldönthette volna a plusz pont sorsát, de nem tették, így jöhettek a büntetők. Ebből végül a Jegesmedvék jöttek ki jobban, hiszen mind a három rávezetést belőtték, míg a vendégek csak egyet.

A Magyar Kupa elődöntőjének párosítása január 25-én: DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák és MAC Budapest – Debreceni HK.

(Fotó: Bán Olivér, archív)

1 Response

  1. Kaiser
    Izgalmasnak izgalmas volt a mérkőzés, de miért kellett megint elengedni az első harmadot? Nem lesz mindig esély a fordításra.