Megnyerték az alapszakaszt a Jegesmedvék!

Alaposan megszenvedtek a Jegesmedvék a Titánok ellen, ám végül ha nehezen is, de begyűjtötték a három pontot és ezzel együtt az alapszakasz-győztes címet.

Kényelmes tempóban indult a mérkőzés, kevés eseménnyel. Az iram a negyedik perc táján élénkült meg, ekkor Kornakker bemutatta a meccs első bravúrját, amikor Miskolczi közeli fonák emelését tornázta ki a sarokból, majd két perc múlva Kulmala a kapuvason csengetett. Persze a Titánok sem mondtak le a támadásról, kontráikban ott lappangott a veszély. Az első emberelőnyt a vendégek kapták a 8. percben, ennek legnagyobb helyzete az volt, amikor Tóth és Hajós egy fehérvári védőre vihette a korongot, ám ennek végén az utóbbi elütött a korong fölött. Három perc múlva jött el a Miskolc első „speciális” két perce, ami ugyan veszélyesebb volt, mint a fehérvári, de ugyanolyan eredménytelen. A hazaiak négy perc múlva újra próbálkozhattak, és már csak három másodperc volt hátra a fórból, amikor Leppanen kék vonalas lövése beakadt a jobb alsó sarokba (1-0). Az utolsó perceket megnyomták a házigazdák, de nem tudták növelni előnyüket.

A második harmad sem hozott nagyobb iramot, és ismét közel négy percet kellett várni, hogy igazán veszélyes helyzetek alakuljanak ki mindkét kapu előtt. A Fehérvár láthatóan nagyobb energiát fektetett a támadásokba, ám a hazaiak továbbra is közelebb álltak a góllövéshez. A harmad közepén a vendégek növelni tudták a nyomást a háromszoros bajnokon, Ainsworth egyenlíthetett volna, de az üres kapuval szemben rosszul találta el a korongot. Nem sokkal később a presszió meghozta eredményét: a 30. percben – emberelőnyben – Antilla óriási bombát ragasztott a kék vonalról a hosszú felső sarokba (1-1). A fehérvári fiatalok vérszemet kaptak, a korábban oly olajozott miskolci gépezet viszont akadozott, így a következő percekben Kissnek több munkája akadt, mint Kornakkernek. A 36. percben a fehérvári kapus elképesztő bravúrral védett: Magosi már az üres kapura emelte a korongot, ám Kornakker hihetetlen mozdulattal még visszanyúlt, és hárított. Az utolsó két percben ismét előnyben játszhattak a Jegesmedvék, ám nem tudtak változtatni az eredményen.

A harmadik játékrész fehérvári szimpla, majd szűk egy percig kettős előnnyel indult, de mind a kettőt elszalasztották. A 47. percben éppen letelt a miskolciak előnye, amikor Leppanen keresztpasszát Kulmala lőtte a vendégkapuba (2-1). Felváltva követték egymást a kiállítások, de minkét oldalon csak helyzetekig jutottak a csapatok. Három perccel a vége előtt Kóger István időt kért, lehozta kapusát, ám bő egy perc múlva Leppanen betalált az üres kapuba, majd újabb egy minutummal később megtette ezt Hajós is, kialakítva a végeredményt (4-1).

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok
4-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Miskolci jégcsarnok 1275 néző

V: Juhász, Rencz, Kormos, Kis-Király
Gól: Leppanen(2), Kulmala, Hajós ill., Antilla

Kiállítás: 10 perc illetve 10 perc
DVTK Jegesmedvék: Kiss – Ruikka, Rantanen, Hajós, Pavuk, Bernáth, Láda, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Adorján(k). Edző: Mikael Tisell.
Fehérvári Titánok: Kornakker – Madácsi, Vincze, Prácser, Varga, Vizi, Imre, Reiter, Szabó, Antilla, Szaller, Vehmanen, Péter, Sándor, Mazzag, Balogh, Kiss, Nagy, Ainsworth, Schoenmakers, Láday, Gyenes(k). Edző: Kóger István.

Mikael Tisell: - Úgy gondolom, hogy 60 percen keresztül erősebbek voltunk. Az első harmadban a Fehérvár semmit nem mutatott ellenünk, a másodikban viszont jól játszottak és egyenlítettek. Sok helyzetünk volt, a végén éppen ezért megérdemeltük a két üreskapus gólt. Örülök az alapszakasz-győzelemnek.

Kóger István: - A meccs elején a Miskolc sokkal jobb volt, a második és a harmadik harmadban viszont kitűnő teljesítményt nyújtott a csapat. Egyetlen hiba, amikor a második gól előtt nem tudtuk kilőni a megszerzett korongot, eldöntötte a meccset, ezt nagyon sajnálom.

(Fotó: Soós Attila)

 

Comments are closed.