Nem sikerült a címvédés

Thrillerbe illő fordulatok után, a hirtelen halálban szerezte meg első bajnoki címét a MAC Budapest együttese. Jesse Dudas három év után ismét ligagyőzelmet jelentő gólt lőtt.

Az Erste Liga döntőjében fokozódik az izgalom, hiszen mindkét csapat számára a győzelem volt a legfontosabb, amely – jelenlegi – céljaik elérését jelentette volna. A MAC kezdett nagyobb lendülettel, és egy perc alatt Adorjánnak már két védenivalója is volt, igaz Bálizsnak sem kellett sokat várni az első beavatkozásra. A házigazdák támadtak többet, ám az 5. percben Hajós a kapuvasat csörgette meg. Nagyon nyomott a fővárosi gárda, ezekben a percekben Adorján adott tartást a csapatának jópár fontos védéssel, Nagy Krisztián pedig egyenlített a kapuvasak terén. A 9. percben óriási lehetőséget hagytak ki a vendégek: Tóth Gergő teljesen tiszta helyzetben nem tudta beütni a korongot, majd Bálizs a duplázást is védte, fél perc múlva pedig Galanisz bombáját szorította magához a kékek kapusa. Egy perc múlva azonban már ő is tehetetlen volt, miután Kulmala több védő mellett is elvitte a korongot, majd a rövid felsőbe lőtt (0-1). Az első emberelőny a Jegesmedvéké volt a 14. percben, de igazán komoly helyzet nélkül hagyták azt veszni. A harmad utolsó szakasza kiegyenlített játékot hozott, kevesebb lehetőséggel. Szűk két perccel a vége előtt egyenlített a MAC: Kovács nagy lökete Adorján mamutjáról előre pattant ki, Bodóról lekésett a védője, így ő könnyedén emelt a kapuba (1-1).

A második harmad egy percnyi hazai kettős előnnyel indult, amit nem sikerült kihasználni, sőt annak végén Galanisz egyedül ugorhatott ki, ám szólója végén Bálizs védeni tudott. Négy perc múlva ismét Galanisz került nagy helyzetbe: egy kipattanó került hozzá, üres volt a kapu, de egy gondolattal többet várt, így a védő blokkolni tudott. A 28. percben megfordította az állást a MAC: Garát kék vonalas lövése lejött Adorjánról, a lesipuskás Terbócs pedig egy lépésről nem hibázott (2-1). Hullámzó küzdelem alakult ki, hol az egyik, hol a másik kapu elé kerültek a csapatok, ám a masszív védelmek miatt a kapusoknak ekkor kevesebb dolguk akadt. A 32. percben Garát engedett el egy bombát a kék vonalról, de korongja a kapuvasról vágódott a mezőnybe. A 34. percben a Miskolc került emberelőnyben, de a két perc alatt fel sem tudtak állni, sőt egy 2 az 1 elleni MAC-kontra végén Adorjánnak kellett védenie. Újabb egy perc elteltével jött a következő vendégfór, de Bálizsnak csupán egy védenivalója volt.

A harmadik játékrész első öt percében folytatódott az ide-oda játék, a Jegesmedvék két nagy helyzetet is kialakítottak, de Bálizs remekelt. A 46. percben ismét a miskolciak próbálgathatták speciális játékukat, de a hazaiak meglehetősen simán kivédekezték azt. Szinte rögtön ezután megfordult a felállás, a MAC igyekezett létszámfölényét gólra váltani, de ők sem jártak sikerrel. Az 53. percben újabb miskolci előny jött, ebben Vas bombáját védte Bálizs, Sakaris estében az üres kapu mellé emelt, a végén viszont Brown szólóban mehetett el, de Adorján védett. A MAC biztonsági játékot mutatott be, a védő harmadból egyből kilőtték a korongot, amelyet igyekeztek minél hosszabb ideig a miskolci kapu környékén tartani. Sokáig ez működött, de két perccel a vége előtt mégis egyenlítettek a vendégek: egy keresztpasszt Berta lőtt közelről a kapuba (2-2). Az utolsó két percet nagyon megnyomta a MAC, beszorultak a vendégek, de a kékek egyik helyzetüket sem tudták belőni.

A negyedik harmadban jöhetett a 4 a 4 elleni játék az első gólig. Ahogy az várható volt, a kevesebb játékosnak és a több helynek köszönhetően kicsit felgyorsult a játék, egymást követték a kapuralövések. A bajnokság végül a 64. percben dőlt el: Dudas adott középre, a korong megpattant egy védő lábán, és Adorján mamutjai között a kapuba vágódott (3-2).

Az Erste Liga döntőjének négy nyert mérkőzésig tartó párharcot 4–1-re nyerte a MAC Budapest.

MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék
3-2 hu. (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)
Tüskecsarnok 2170 néző

V: Babic, Rencz, Soltész, Kis-Király
Gól: Bodó, Terbócs, Dudas ill., Kulmala, Berta

Kiállítás: 12 perc illetve 8 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
MAC Budapest: Bálizs – Cunningham, Macaulay, Dudas, Klempa, Somogyi, Orban, Brown, Nagy K., Pozsgai, Tóth G., Tóth R., Dansereau, Terbócs, Majoross, Mansson, Keresztury, Kovács, Garát, Vokla, Bodó, Arany(k). Edző: Majoross Gergely.

(Fotó: MAC Facebook-oldal)

Comments are closed.