Remek győzelem Újpesten

A Jegesmedvék utolsó alapszakasz mérkőzésüket játszották az Újpest ellen Budapesten, és remek győzelmet arattak, így visszavették az első helyet a táblázaton.

A mérkőzés elején némi tapogatózás után gyorsan megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: a 2. percben egy kipattanót Sakaris lőtt be közelről (0-1). A gól után az Újpest vette át a játék irányítását, többet támadtak, ugyanakkor a Maci-kontrákban is volt veszély. A 12. percben egyenlítettek a hazaiak: Turbucz lőtte középre a korongot, amely az egyik védőről pattant a miskolci kapuba (1-1). A meccs első emberelőnyét a Jegesmedvék kapták, de nem tudtak élni vele. Az Újpest viszont első előnyét azonnal gólra váltotta, miután a 14. percben több nagy helyzet és Adorján védés után Ropret lőtt oldalról a miskolci ketrecbe (2-1). Gyorsan jött a miskolci válasz: nem telt el egy egész perc, amikor egy szépen kipasszolt helyzet végén Toulmin lőtt az üresen maradt kapuba (2-2).

A második harmad hullámzó játékkal indult, akadtak helyzetek mindkét kapu előtt, de a hálóőrök jól dolgoztak. Egy kivédekezett emberhátrány után ismét megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. Sakaris egyéni akció végén közvetlen közelről mattolta Silat (2-3). Jó iramú, élvezetes játékot láthattak a nézők, köztük a vendégszektort csaknem megtöltő Jegesmedve-szurkolók. Nyílt sisakkal támadott mindkét csapat, ebből sok helyzet alakult ki, de a kapusok továbbra is jó formát árultak el, így ebben a játékrészben újabb gól már nem esett.

A harmadik játékrész egy áthúzódó hazai emberelőnnyel kezdődött, amit a Macik kivédekeztek. Nem sokkal később kétszer is gyakorolhatták ezt, de remek defenzív munkával kiállták ezeket a próbákat is. A feszültség érezhetően nőtt a pályán, egyre több lett a dulakodás, kakaskodás. Enyhe fölényben játszott a hazai csapat, voltak is lehetőségei, de Adorján jól védett. Két perccel a vége előtt ismét az Újpest került emberelőnybe, majd egy perc múlva a kapust is levitték, így kettős fórban játszottak, de ezt is hatástalanítani tudták a Jegesmedvék. Ezzel nagyon értékes győzelmet szereztek, és újra a bajnoki tabella élén állnak.

UTE - DVTK Jegesmedvék
2-3 (2-2, 0-1, 0-0)
Újpesti jégcsarnok 815 néző

V: Németh, Kincses, Soós, Muzsik
Gól: Turbucz, Ropret ill., Sakaris(2), Toulmin

Kiállítás: 10 perc illetve 18 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Toulmin, Gőz, Kuqali, Hajós, Popovics, Szopos, Pavuk, Laczkó, Láda, Ritó, Tóth, Joe, Leppanen, Vojtkó, Johnston, Miskolczi, Sakaris, Magosi, Sági, Karda, Kiss(k). Edző: Doug Bradley.
UTE: Sila – Huba, Nagy N., Nemes, Szalma, Benk, Dömötör, Kovács, Dósa, Hegyi, Gröschl, Pápa, Virág, Tóth, Frolik, Kiss, Csanyi, Hebar, Turbucz, Ropret, Pokornyi, Ágoston(k). Edző: Szilassy Zoltán.

Doug Bradley: - Remek, playoffhangulatú meccs volt, mindkét csapat nyerhetett volna. Ragyogó kapusteljesítményünk és emberhátrányos védekezésünk volt a siker alapja. Köszönöm szurkolóinknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket!

Szilassy Zoltán: - Jól kezdtünk, de aztán a saját harmadunkban elkövettünk két hibát, amit góllal büntetett a DVTK. A középső harmadban gyengébbek voltunk, és az utolsóban már hiába tettünk meg mindent az egyenlítésért, nem volt hatékony a támadójátékunk.
(Nyilatkozat: forrás nso.hu)

(Fotó: Bán Olivér, archív)

2 Responses

  1. Gratulálok a remek és roppant gyors cikkhez! Majdnem jobbak vagytok, mint Nika! :D
  2. Consiglieri74
    Ez így egy tökéletes hétvége volt, hogy a MAC mindkét meccsét bebukta, mi pedig mindkét rangadót okos játékkal behúztuk! Szép volt, Fiúk! A hátrányok kivédekezése jól ment és amikor néha előnybe kerültünk, volt fantázia a játékunkban. Mindkét csapat nagyot játszott, kár, hogy a két vezetőbíró nem tudott felnőni a feladathoz... Szépen megtelt a vendégszektor :-) Nikának gyors felépülést!