Vereség a legrosszabbkor

A liga két éllovasa izgalmas, változatot csatát vívott a középszakasz-győzelemért, és az első választ jogáért, és ez végül a MAC-nak sikerült.

Az Erste Liga középszakasza a felsőházban is az utolsó pillanatig, mérkőzésig tartogatott izgalmat, hiszen vasárnap este az előző kiírások két döntőse egymás között dönthette el az első hely, és így a legjobb ellenfélválasztási pozíció sorsát. A csapatok azonnal nyomatékosították, hogy csak a győzelem elfogadható mindkét oldalon, hiszen nagy lendülettel, gólratörően kezdték a meccset. Az edzők azt kérhették, hogy a lehető legegyszerűbb játékot hozzák a hokisok, akik ennek eleget is tettek. Ennek megfelelően nagyiramú, lüktető csata alakult ki, és némi meglepetésre az első öt percben Adorjánnak volt több védenivalója, a 8. percben viszont kimaradt az addigi legnagyobb helyzet. Pavuk maradt egyedül Bálizzsal szemben, kivárt, csak azután lőtt, de a kapus a helyén volt. A 9. percben a meccs első emberelőnye a Jegesmedvéké volt, amelyet a vendégek kivédekeztek, többek között Bálizs két bravúros védésével. A 15. percben 4-3 ellen támadhatott a MAC, és ezt a lehetőséget ki is használták: Pozsgai a kék vonal közeléből lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). A gól lendületbe hozta a fővárosiakat, a következő cseréket megnyomták, de Adorján jól állta a sarat. Az utolsó másfél percet a hazaiak előnyben játszhatták, ami egy perc múlva kettős fórrá változott. Tíz másodperccel a lefújás előtt ezt Magosi váltotta gólra, miután az alapvonal mögül kapott korongot kapásból vágta a hosszú sarokba (1-1).

A második harmadnak másfél percnyi miskolci előnnyel futottak neki a csapatok, de ez végül nagy izgalmakat nem hozott. A 24. percben újabb emberelőnyös góllal átvette a vezetést a miskolci csapat: Joe teljesen egyedül maradt a támadó harmad közepén, és zavartalanul bombázott a kapuba (2-1). A gól után egy rövid „összevissza” periódus jött, ekkor a csapatok egymás hibáiból éltek, így helyzetek sem nagyon akadtak. Az élvezetesebb játék a harmad derekán tért vissza, ismét szép megoldásokat láthattak a szurkolók mindkét oldalon. A 32. percben éppen kivédekeztek egy emberhátrányt a házigazdák, amikor Macaulay kapta a korongot a harmad közepén, lövése egy blokkolni akaró miskolci boton felperdült és a gólvonal mögé hullott (2-2). Négy perc múlva ismét a MAC-nál volt az előny: Brown oldalról leadott lövése Adorjánról középre, az üresen érkező Orbanhoz pattant, és neki nem volt nehéz dolga az üres kapuba passzolni (2-3). Másfél perccel a vége előtt Orban lőhetett közelről, a korong a miskolci hálóőrről éppen hozzá pattant vissza, a csatár másodjára már betalált, de a kapu elmozdult. A játékvezetők videóztak, majd megadták a gólt (2-4).

A harmadik játékrész nagyon izgalmasnak ígérkezett, és nem is kellett csalódni. Hatalmas küzdelem alakult ki, nagy helyzetek követték egymást mindkét kapu előtt, és ebből a vendégek jöttek ki jobban. A 44. percben Brown és Dansereau passzolta ki a hazai védelmet, és végül a korábbi miskolci kedvenc lőtt közelről a kapuba (2-5). A gól megfogta a bajnokot, ekkor a MAC támadott többet, de nem tudtak élni a lélektani előnnyel. Ezt követően a hazaiak igyekeztek felpörgetni a játékot, de a vendégek védelme masszívnak bizonyult. A 48. percben a vendégek veszni hagytak egy emberelőnyt. A hátralévő időben nagy harc folyt minden egyes korongért, ám a jegesmedvék mentek előre, de az alapszakaszban látott hatékony támadójáték ezen az estén valamiért nem működött, és végül nem találtak fogást a MAC védelmén.

A bajnok egyetlen rendes játékidős hazai vereségével bukta a középszakasz-győzelmet, így a MAC választhat először ellenfelet a rájátszásra.

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest
2-5 (1-1, 1-3, 0-1)
Miskolci jégcsarnok 1900 néző

V: Halassy, Soós, Muzsik, Váci
Gól: Magosi, Joe ill., Pozsgai, Macaulay, Orban(2), Dansereau

Kiállítás: 30 perc illetve 10 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Hajós, Pavuk, Bernáth, Láda, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Kiss(k). Edző: Mikael Tisell.
MAC Budapest: Bálizs – Cunningham, Macaulay, Dudas, Klempa, Somogyi, Orban, Brown, Nagy K., Pozsgai, Tóth G., Tóth R., Dansereau, Terbócs, Majoross, Mansson, Keresztury, Kovács, Garát, Vokla, Bodó, Arany(k). Edző: Majoross Gergely.

Mikael Tisell: - Ez mérkőzés nem sikerült jól nekünk. Különösen a második harmad végét rontottuk el, ahol néhány perc alatt kaptunk három, balszerencsés vagy éppen elkerülhető gólt. A negyediknél például birtokoltuk a korongot, nem tudtuk kilőni, és ezt a hibát azonnal kihasználta az ellenfél. A harmadik harmad elején kaptuk azt a gólt, amely eldöntötte a meccset, onnan már nem tudtunk felállni.

Majoross Gergely: - Úgy érzem ma este szinte mindent meg tudtunk valósítani, amit elterveztünk. Nem sok lehetőséget hagytunk a Miskolcnak, a két gól dupla és szimpla fórból kaptuk. Nagyon jól működött a támadójátékunk, a speciális helyzetekben látott munkával is elégedett voltam, és volt hátul egy remek kapusteljesítményünk. Holnapra eldöntjük, kit választunk ellenfélként a negyeddöntőben.

Comments are closed.