Vereség hosszabbításban a Tüskecsarnokban

Ismét kitűnő rangadót játszott a liga két élcsapata, amelyet ezúttal a MAC nyert meg a hosszabbításban.

Az idei alapszakasz utolsó csúcsrangadóját láthatták a szurkolók péntek este a Tüskecsarnokban. Az előző évek döntőinek két résztvevője közül a MAC kezdett sokkal jobban, annyira, hogy az első percekben be is szorították a háromszoros bajnokot. A nyomás a 4. percben érett góllá, amikor – emberelőnyben – a most bemutatkozó Mansson kerülte meg a miskolci kaput, majd közelről mattolta Kiss kapust (1-0). Teljes létszámban továbbra is a házigazdák játszottak fölényben, és bár voltak helyzeteik, nem tudták növelni előnyüket. A Jegesmedvék a 8. perctől tudtak tartósan kijönni a szorításból, és két perc múlva egyenlítettek is. Ekkor Vas oldalról talált be a budapestiek kapujába (1-1). A harmad második felében is a MAC játszott fölényben, egymás után dolgozták ki a lehetőségeiket, ám a legnagyobbakat is elpuskázták, és veszni hagytak egy emberelőnyt is. A vendégek a gyors ellencsapásaikban bíztak, és néhány kísérlet után sikerrel is jártak, azaz a MAC támadott, ám a Jegesmedvék lőtték a gólokat. A 18. percben egy kontrában kettő az egy ellen vihették kapura a korongot a vendégek, Galanisz végül nem passzolt, elfektettek Bálizst, és fölötte a hálóba emelt (1-2).

A második harmadot is a MAC kezdte nagyobb lendülettel, és bő másfél perc elteltével egyenlítettek is. A miskolciak a saját harmadukban vesztettek korongot, Garát lövése kijött Kissről, és az éppen ott ólálkodó Mansson fonákkal tette a pakkot a hálóba (2-2). A játék képe nem sokat változott a következő percekben: a MAC rohamozott, ismét elpuskázott egy emberfórt, majd mégis a vendégek lőttek gólt. A 28. percben egy újabb gyors kontra végén Kulmala bombázott a sarokba (2-3). Szűk három perc múlva a hazaiak saját fegyverükkel lepték meg a Jegesmedvéket: emberhátrányban Bálizs védése után meglódultak a kék-sárgák, és a kontra végén úgy tűnt, Kiss magához szorítja Klempa lövését. A korong azonban lecsorgott a kezéből, éppen az odaérkező Klempa elé, aki az üres kapuba lőtt (3-3). A gól után folytatódott a remek tempójú, lüktető játék, amely a korábbiakhoz képest kiegyenlítettebb lett, mindkét oldalon helyzetekkel. Három perccel a vége előtt Brown és Tóth bocsátkozott ökölharcba, majd nem sokkal később Berta és Terbócs tartotta ezt követendő példának. Az utolsó előtti percben Galanisz léphetett ki szólóban, több testcsel után lőtt, de Bálizs bravúrosan védett. Az utolsó perc a vendégeké volt, de hiába dolgoztak ki több lehetőséget, mindegyik kimaradt.

A harmadik játékrészben sem adták lejjebb a színvonalat a felek. Nyíltsisakos támadójátékot mutatott be a liga két élcsapata, így felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a szurkolók igazán nem unatkozhattak. A 48. percben kimaradt egy miskolci emberelőny, teljes létszámban viszont továbbra is tövig nyomták a gázpedált a csapatok. Egyikük sem tudott tartósan a másik fölé kerekedni, és mindkét kapus a helyén volt. Az idő előrehaladtával érezhető volt, hogy egy gól eldöntheti a meccs sorsát, és bár ennek megszerzésére mindkét gárdának meg volt az esélye, a rendes játékidőben végül ez nem sikerült.

Rövid időn belül tehát másodszor túlóráztak a csapatok a Tüskecsarnokban, és ez nem tartott sokáig, mindössze 34 másodpercig. Brown korcsolyázta körbe a miskolci kaput, középre adott, ahol a korong elakadt az egymásra eső játékosokban. Macaulay ébredt a leggyorsabban, kihúzta a pakkot a kicsi rakás alól, majd az üres kapuba emelt.

MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék
4-3 hu. (1-2, 2-1, 0-0, 1-0)
Tüskecsarnok 890 néző

V: Kókai, Halassy, Váczi, Muzsik
Gól: Mansson(2), Klempa ill., Vas, Galanisz, Kulmala

Kiállítás: 22 perc illetve 46 perc
DVTK Jegesmedvék: Kiss – Ruikka, Rusk, Rantanen, Hajós, Galanisz, Pavuk, Ritó, Vas, Tóth A., Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Tóth G., Miskolczi, Sakaris, Magosi, Kulmala, Adorján(k). Edző: Mikael Tisell.
MAC Budapest: Bálizs – Cunningham, Macaulay, Dudas, Klempa, Somogyi, Orban, Brown, Nagy K., Tóth G., Tóth R., Dansereau, Terbócs, Mansson, Molnár, Keresztury, Kovács, Garát, Vokla, Bodó, Arany(k). Edző: Majoross Gergely.

Comments are closed.